Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Οργισμένη ανακοίνωση Κούγια για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε σε καταδίωξη: “Περιμένω τους αδίστακτους…”

Αιχμές για τη στάση ορισμένων συνταξιούχων και εν ενεργεία αστυνομικών, ιδιωτών ιατροδικαστών και κάποιων δικηγόρων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οργισμένη ανακοίνωση Κούγια για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε σε καταδίωξη: “Περιμένω τους αδίστακτους…” Eurokinssi

Ανακοίνωση σε οργισμένο ύφος εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Κούγιας για τον νεκρό αστυνομικό της ΔΙΑΣ μετά από καταδίωξη στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Ο γνωστός ποινικολόγος εξαπέλυσε επίθεση σε «αδίστακτους, είτε συνταξιούχους, είτε εν ενεργεία αστυνομικούς, τους αδίστακτους ιδιώτες ιατροδικαστές και κάποιους δικηγόρους που έχουν γίνει συμπαρουσιαστές εκπομπών».

Στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας τους καλεί «να ζητήσουν συγγνώμη σήμερα για όλα όσα έχουν πει από όλους τους Έλληνες αστυνομικούς, ειδικά από τα παιδιά της ΔΙΑΣ και να επικοινωνήσουν με την οικογένεια του αστυνομικού που έχασε χθες τη ζωή του και του άλλου που χαροπαλεύει και να σκεφτούν το μέλλον των οικογενειών τους».

“Εκμεταλλεύονται τον τραγικό θάνατο κακοποιών ή επιπόλαιων νεαρών”

Μάλιστα, ο Α. Κούγιας κάνει λόγο για «ασυνείδητους που βγαίνουν καθημερινά στις γνωστές εκπομπές για να εκμεταλλευτούν τον τραγικό θάνατο πολλές φορές κακοποιών ή και επιπόλαιων και κακής αγωγής νεαρών, οι οποίοι εν αντιθέσει με όλους τους νόμιμους πολίτες αρνούνται να συμμορφωθούν στις εντολές αστυνομικών, που κάνουν το καθήκον τους στους δρόμους».

Και καταλήγει: «Οι αστυνομικοί αναγκάζονται για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, με κίνδυνο της ζωής τους, επάνω σε δυο ρόδες με 170 και 180 χλμ/ώρα σαν έσχατο μέσον να πυροβολήσουν».

Κούγιας για νεκρό αστυνομικό μετά από καταδίωξη: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ποινικολόγου

«Περιμένω σήμερα όλους αυτούς τους ασυνείδητους που βγαίνουν καθημερινά στις γνωστές εκπομπές για να εκμεταλλευτούν τον τραγικό θάνατο πολλές φορές κακοποιών ή και επιπόλαιων και κακής αγωγής νεαρών, οι οποίοι εν αντιθέσει με όλους τους νόμιμους πολίτες αρνούνται να συμμορφωθούν στις εντολές αστυνομικών, που κάνουν το καθήκον τους στους δρόμους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων μας, όταν οι αστυνομικοί τους καταδιώκουν, παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες και κινούμενοι στα αντίθετα ρεύματα πολυσύχναστων δρόμων και οι αστυνομικοί αναγκάζονται για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, με κίνδυνο της ζωής τους, επάνω σε δυο ρόδες με 170 και 180 χλμ/ώρα σαν έσχατο μέσον να πυροβολήσουν.

Περιμένω τις γνωστές εκπομπές με τους αδίστακτους, είτε συνταξιούχους, είτε εν ενεργεία αστυνομικούς, τους αδίστακτους ιδιώτες ιατροδικαστές και κάποιους δικηγόρους που έχουν γίνει συμπαρουσιαστές των εκπομπών να ζητήσουν συγγνώμη σήμερα για όλα όσα έχουν πει από όλους τους Έλληνες αστυνομικούς, ειδικά από τα παιδιά της ΔΙΑΣ και να επικοινωνήσουν με την οικογένεια του αστυνομικού που έχασε χθες τη ζωή του και του άλλου που χαροπαλεύει και να σκεφτούν το μέλλον των οικογενειών τους.

Αθήνα, 18.12.2023

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ