Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Οριακή συνεδρίαση: Έκτακτο ΔΣ στην Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων με φόντο εκλογές και διοίκηση «Πρωτοδικείου»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οριακή συνεδρίαση: Έκτακτο ΔΣ στην Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων με φόντο εκλογές και διοίκηση «Πρωτοδικείου»

Σε μια συνεδρίαση, με ουσιαστικά προδιαγεγραμμένη κατάληξη, η οποία έχει οριακό χαρακτήρα, προχωρεί σήμερα η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η πλευρά του νυν προέδρου Χρ. Σεβαστίδη, που εχει πλέον τη μειοψηφία στην μεγαλύτερη δικαστική συνδικαλιστική Ενωση κάλεσε σε έκτακτο ΔΣ , προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση της πλειοψηφία των 9 μελών (Λυμπερόπουλος, Σαλάτας, Στενιώτη) για αναβολή των εκλογών και ορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο με μοναδικό σκοπό τη διενέργειά τους εντός 6 μηνών.

Το δημοψήφισμα

Η συνεδρίαση είναι οριακή καθώς στις 31 Μαϊου λήγει η θητεία του νυν προεδρείου και η πλειοψηφία είναι έτοιμη για προσφυγή στο Πρωτοδικείο και ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Η πλευρά Σεβαστίδη καταγγέλλει «πραξικόπημα» και διοργάνωσε ηλεκτρονική ψηφοφορία εκ της οποιας προέκυψε, όπως ανακοινωθηκε, ποσοστό 92,3% υπέρ των άμεσων εκλογών. Ψήφισαν δε 676 επι συνόλου περίπου 2.500 μελών

Με αυτό το αποτέλεσμα ανα χείρας- που η πλειοψηφία χαρακτήρισε αντικαταστατική δημοσκόπηση- η πλευρά Σεβαστίδη θα ζητήσει την διενέργεια εκλογών. Αιτημα που πιθανότατα η πλειοψηφία δε θα αποδεχτεί.

Το τι θα ακολουθήσει, θα φανεί στην πορεία….

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ