Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Ορίστηκε η πρώτη ανακρίτρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων – Ποια είναι η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα

Οι Έλληνες Ευρωπαίοι εντεταλμένοι εισαγγελείς ενεργούν για λογαριασμό και εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ορίστηκε η πρώτη ανακρίτρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων – Ποια είναι η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Πρωτοδικείου ορίστηκε ως πρώτη ανακρίτρια αρμόδια για υποθέσεις ευρωπαϊκού οικονομικού ενδιαφέροντος, η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα.

Η δικαστική λειτουργός, η οποία υπηρετεί ως τακτική ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ήταν εκείνη που προτάθηκε για τη θέση της ανακρίτριας ευρωπαϊκών υποθέσεων από την προϊσταμένη του Ποινικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, Πρόεδρο Πρωτοδικών Γεωργία Σταμάτη και έλαβε τη θετική ψήφο των συναδέλφων της.

Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως ανακρίτρια σε περιφερειακά Πρωτοδικεία, ενώ στη συνέχεια ορίστηκε επίκουρη ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς με τακτικό ανακριτή τον σημερινό εφέτη Αθηνών Κώστα Σαργιώτη, την περίοδο κατά την οποία χειρίστηκε σειρά ποινικών υποθέσεων με οικονομικό αντικείμενο, κάποιες εκ των οποίων και με διεθνείς προεκτάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες Ευρωπαίοι εντεταλμένοι εισαγγελείς ενεργούν για λογαριασμό και εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και έχουν τις ίδιες, κατά περίπτωση, εξουσίες με τους εθνικούς Εισαγγελείς, όταν ασκούν τις αρμοδιότητές τους.

Κατά συνέπεια, υποθέσεις για απάτες με ευρωπαϊκά κονδύλια, δωροδοκίες, χειραγώγηση δημόσιων συμβάσεων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κατάχρηση ευρωπαϊκών πόρων που αφορούν δαπάνες, προμήθειες και επιχορηγήσεις ανατίθενται στους ευρωπαίους εισαγγελείς και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο φάκελος θα διαβιβάζεται για περαιτέρω δικαστική έρευνα στην αρμόδια ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ