Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Οριστική διαγραφή του Κωνσταντίνου Πλεύρη από τον ΔΣΑ μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό

Ο δικηγόρος βρίσκεται πια εκτός ΔΣΑ μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην δικαστική αίθουσα που δικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οριστική διαγραφή του Κωνσταντίνου Πλεύρη από τον ΔΣΑ μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό eurokinissi

Την οριστική διαγραφή του Κωνσταντίνου Πλεύρη από τον ΔΣΑ αποφάσισε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα-Χριστοδουλέα.

Ο δικηγόρος βρίσκεται πια εκτός ΔΣΑ μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην δικαστική αίθουσα που δικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (πρόεδρος ο Χαράλαμπος Συμεωνίδης) διαγράφηκε από τον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας ο κ. Πλεύρης για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς  του μέσα στην δικαστική αίθουσα και ενώ ήταν συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

Οριστική διαγραφή Πλεύρη από ΔΣΑ

eurokinissi

Της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχαν προηγηθεί οι σχετικές  ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου  και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ  Ζήση Κωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ