Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ωρωπός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες ντροπής με νοσηλευτές που έπλεναν με λάστιχο γυμνή 70χρονη – Απολύθηκε ο ένας υπάλληλος – ΒΙΝΤΕΟ

Η διενέργεια έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τα βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή. Απολύθηκε με απόφαση Πλεύρη ο ένας υπάλληλος του ασθενοφόρου καθώς δούλευε και στο ΕΣΥ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ωρωπός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες ντροπής με νοσηλευτές που έπλεναν με λάστιχο γυμνή 70χρονη – Απολύθηκε ο ένας υπάλληλος – ΒΙΝΤΕΟ grtimes.gr

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό με την με τη γυναίκα που κείτεται γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στον Ωρωπό και οι υπάλληλοι του ασθενοφόρου του Δήμου την πλένουν με λάστιχο για να τη βάλουν στο ασθενοφόρο.

Προκαταρτική έρευνα για βασανιστήρια διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο ο οποίος παρενέβη ακαριαία. 
Άμεσα διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας, που ανατέθηκε στον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τα βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή.

Απολύθηκε με απόφαση Πλεύρη ο ένας υπάλληλος του ασθενοφόρου καθώς δούλευε και στο ΕΣΥ

Στο μεταξύ απολύεται ο ένας υπάλληλος για το περιστατικό όπως έκανε γνωστό του υπουργείο Υγείας με απόφαση Πλεύρη.
Θάνος Πλεύρης

Eurokinissi

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: «Άθλιο περιστατικό» λέει ο Υπουργός Υγείας

Ως άθλιο χαρακτήρισε νωρίτερα με ανάρτησή του το περιστατικό στον Ωρωπό ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διευκρινίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ ή συνολικά στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο @YpYgGR , όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ ούτε συνολικά στο Υγείας.Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ