Σάββατο 25 Μαϊου 2024

“Όταν έφτασε το ελικόπτερο έδωσε αναφορά για 2.000 ανθρώπους στη θάλασσα – Ενημερωθήκαμε από Δανούς τουρίστες” – Νέα αποκαλυπτική κατάθεση για την τραγωδία στο Μάτι

Μέχρι τις 8 το βράδυ δεν υπήρχε εικόνα της κατάστασης είπε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, προσθέτοντας πως η ενημέρωση ήρθε από τουρίστες που πάτησαν το “112” και μετά ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Όταν έφτασε το ελικόπτερο έδωσε αναφορά για 2.000 ανθρώπους στη θάλασσα – Ενημερωθήκαμε από Δανούς τουρίστες” – Νέα αποκαλυπτική κατάθεση για την τραγωδία στο Μάτι eurokinissi

Με την κατάθεση του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Σταύρου Μπάνου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Μπάνου, η πληροφορία της ύπαρξης ανθρώπων στη θάλασσα έφτασε στην Ελλάδα μέσω… Δανίας!

«Δεν υπήρχε εικόνα της κατάστασης στη θάλασσα μέχρι τις 8 το βράδυ. Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Κάποιος από αυτούς πάτησε το 112 στο κινητό του, ενημερώθηκε το δανέζικο δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από τον αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα» ανέφερε ο μάρτυρας και συνέχισε λέγοντας πως όταν έφτασε το ελικόπτερο έδωσε αναφορά για περίπου 2.000 ανθρώπους στη θάλασσα.

«Ο αριθμός έμοιαζε απίστευτος. Αμέσως ξεκινήσαμε διαδικασίες προκειμένου να κινητοποιηθούν τα πλοία από τη Σαλαμίνα και ειδοποιήθηκαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία για να είναι σε ετοιμότητα» είπε ο κ. Μπάνος.

δίκη για το Μάτι

eurokinissi

Η «νοθεία» στο βιβλίο των πτήσεων

Μαρτυρία-σοκ για την τραγωδία στο Μάτι δόθηκε και κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία. “Νοθεύτηκε το βιβλίο πτήσεων για 37 ρίψεις” κατέθεσε αξιωματικός της Πυροσβεστικής, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

“Ήξεραν όλοι πως σε δύο μεγάλα συμβάντα στο λεκανοπέδιο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί η Πυροσβεστική” ανέφερε για τις ταυτόχρονες πυρκαγιές σε Κινέττα και Μάτι.

«Την 23η Ιουλίου 2018 έγινε αυτό που λέγαμε όλοι οι πυροσβέστες ότι δεν πρέπει να  συμβεί: Πώς όταν δύο μεγάλα συμβάντα ήταν στην εξέλιξη, όπως εκείνη την ημέρα, ήταν η φωτιά στην Κινέττα και στο Μάτι, δεν μπορούσε ο μηχανισμός να ανταποκριθεί. Το ήξεραν όλοι πως σε δύο μεγάλα συμβάντα στο λεκανοπέδιο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί η Πυροσβεστική» είπε ο Βασίλης Βορριάς, που υπηρετεί στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων.

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης πως η εγγραφή στο ημερολόγιο πτήσεων για 37 ρίψεις δεν είναι δική του, αλλά όταν την αντιλήφθηκε το κατέθεσε αμέσως στον ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση.

Τραγωδία στο Μάτι

eurokinissi

Τραγωδία στο Μάτι: “Το ελικόπτερο πέταγε σαν ένα καρυδότσουφλο σε κύμα”

Ακολούθησε η κατάθεση και δεύτερου υπαλλήλου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων. Ο Ευστράτιος Αναστασόπουλος, απαντώντας στο αν θα ήταν διαφορετική η κατάσταση αν επιχειρούσαν περισσότερα μέσα, είπε: «Το ελικόπτερο πέταγε σαν ένα καρυδότσουφλο σε κύμα αλλά με ασφάλεια. Όταν λέει κάποιος στο πρώτο λεπτό με ένα ποτήρι νερό, αυτό ισχύει αλλά σε σταθερές συνθήκες, στις δασικές φωτιές το περιβάλλον εντελώς διαφορετικό».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ