Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Όταν τα λόγια είναι φτωχά: Μπαλαρίνα με αλτσχάιμερ ακούει τη “Λίμνη των Κύκνων” και θυμάται τις κινήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ο άνθρωπος που φρόντιζε την μπαλαρίνα, της έβαλε να ακούσει τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι, μια μουσική που στη ζωή της είχε χορέψει αμέτρητες φορές.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Όταν τα λόγια είναι φτωχά: Μπαλαρίνα με αλτσχάιμερ ακούει τη “Λίμνη των Κύκνων” και θυμάται τις κινήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

O “θάνατος” του μυαλού, η νόσος αλτσχάιμερ, είναι από τις χειρότερες ασθένειες που μπορούν να συμβούν σε έναν άνθρωπο. Κυρίως βέβαια το φορτίο σηκώνουν εκείνοι που φροντίζουν τον ασθενή και δεν μπορεί να τους θυμηθεί, ακόμα και αν πρόκειται για τα παιδιά του ή τον σύντροφο ζωής.

Μέσα όμως στο “χάος” υπάρχουν και μερικές στιγμές έκλαμψης, η στιγμή που ανάβει το φως στο σκοτάδι…

Μια τέτοια στιγμή είχε και η Μάρτα Γκονζάλεζ λίγο πριν το τέλος της ζωής της, μια Ισπανίδα χορεύτρια η οποία ανήκε στο μπαλέτο της Νέας Υόρκης. Τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένη σε καροτσάκι καθώς εκτός από την μεγάλη της ηλικία, η Μάρτα έπασχε και από Αλτσχάιμερ.

Ο άνθρωπος που φρόντιζε τη Μάρτα, της έβαλε να ακούσει τη Λίμνη των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι, μια μουσική που στη ζωή της είχε χορέψει αμέτρητες φορές.

Η αντίδραση της άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Ξεκίνησε να κουνά τα χέρια της και να κάνει τις κινήσεις που έκανε όταν ήταν μπαλαρίνα, επιδιδόμενη σε έναν “χορό” πάνω στο αναπηρικό της καροτσάκι που συγκίνησε και ανατρίχιασε όποιον είχε την τύχη να τον δει.

Η Μάρτα πέθανε πριν από έναν χρόνο, όμως το συγκλονιστικό βίντεο ανέβηκε στο youtube στις 30 Οκτωβρίου και όποιος το βλέπει δεν μπορεί παρά να αφήσει τα συναισθήματά του να τον πλημμυρίσουν.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ