Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Ουρές ηλικιωμένων και συνωστισμός στις τράπεζες – Παρέμβαση ομάδων ΔΙΑΣ για τις αποστάσεις στις ουρές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ουρές ηλικιωμένων και συνωστισμός στις τράπεζες – Παρέμβαση ομάδων ΔΙΑΣ για τις αποστάσεις στις ουρές

Τελευταία ημέρα του μήνα και πολλοί συμπολίτες μας ήθελαν είτε να πληρώσουν υποχρεώσεις είτε να παραλάβουν τη σύνταξή τους. Στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες των τραπεζών και δίχως να έχουν βοήθεια από κάποιον, αναγκάζονται να πηγαίνουν μόνοι στην τράπεζα, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι εικόνες συνωστισμού μπροστά στα ATM των τραπεζικών καταστημάτων εφιστά την προσοχή, αφού ο κίνδυνος μετάδοσης του νέου κοροναϊού είναι πάρα πολύ υψηλός. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι δεν τηρούν ασφαλείς αποστάσεις ο ένας από τον άλλον, ενώ είναι κι αρκετοί που δεν φορούν μάσκες.

Έτσι, δόθηκε εντολή από τη ΓΑΔΑ και ενημερώθηκαν ήδη και οι τράπεζες: όλα είναι στο χέρι του διευθυντή κάθε υποκαταστήματος. Αν βλέπει ουρές χωρίς… απόσταση, αν βλέπει πολίτες να θέλουν να μπουν όλοι μαζί στην τράπεζα, θα μπορεί, εφόσον το κρίνει, να καλέσει την αστυνομία, ώστε ομάδες της ΔΙΑΣ να βάλουν σε… απόσταση τους πολίτες…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ