Π. Μαρινάκης: Η Εξεταστική θα φωτίσει όλες τις πτυχές της «αμαρτωλής» ιστορίας των αγροτικών επιδοτήσεων
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι δεν ήταν μια καλή μέρα η χθεσινή για τη Βουλή.

«Δεν απάντησα στο πρόσωπο, απάντησα σε αυτά τα οποία είπε ο κύριος Βενιζέλος, όπως θα έκανα και σε οποιονδήποτε που τα έλεγε. Και η απάντησή μου, δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί, γιατί βασίζεται σε διατάξεις και στην αλήθεια», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις αναρτήσεις που έχει κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.
Ο κ Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «επειδή δεν μου έχει δοθεί η δυνατότητα ακόμα. Σημασία έχει να δοθεί μια συνολική απάντηση και σε αυτά τα οποία ακούμε από χθες το βράδυ από την αντιπολίτευση, τα οποία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο υπερβολής. Αυτό το οποίο έγινε τις τελευταίες δύο μέρες, πρέπει να μπει σε μια λογική διάσταση. Εμείς πρώτοι ανακοινώσαμε την κατάθεση, την πρόθεσή μας για κατάθεση πρότασης για Εξεταστική Επιτροπή. Αυτή ήταν η πρόθεσή μας. Υλοποιήθηκε, υποστηρίχθηκε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος θεωρώ ότι έκανε μια ομιλία με παραδοχές και χωρίς διάθεση να διχάσει. Προφανώς στη συνέχεια απάντησε στις υπερβολές της αντιπολίτευσης. Η πρόταση αυτή υπερψηφίστηκε με διευρυμένη μάλιστα πλειοψηφία και είναι ευκαιρία, για μένα αυτή είναι η ευκαιρία, συνολικά του πολιτικού συστήματος, να λειτουργήσει αυτή τη φορά διαφορετικά απ’ ό,τι τις προηγούμενες πολλές φορές και να έχει αποτέλεσμα αυτή η Εξεταστική Επιτροπή και να φωτιστούν όλες οι πτυχές αυτής της πολύ “αμαρτωλής” και βλαβερής για τη χώρα μας ιστορίας των αγροτικών επιδοτήσεων. Αυτό είναι το σημαντικότερο και εκεί θέλουμε να σταθούμε».
Π. Μαρινάκης: “Κακή μέρα η χθεσινή για τη Βουλή”
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι δεν ήταν μια καλή μέρα η χθεσινή για τη Βουλή. «Αλλά γιατί δεν ήταν μια καλή μέρα για τη Βουλή; Εμείς είχαμε πει ότι από τη στιγμή που θα ψηφιστεί η Εξεταστική Επιτροπή, παρέλκει η οποιαδήποτε συζήτηση για προανακριτική επιτροπή, δεδομένου του γεγονότος, ότι κανείς δεν απαγόρευε από τα κόμματα να την αποσύρουν και να την επανακαταθέσουν, εφόσον προέκυπταν στοιχεία, μετά το πέρας της εξεταστικής επιτροπής και αντί να αποσύρουν την πρόταση για προανακριτική επιτροπή, απέσυραν τους βουλευτές», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.
Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «έσπευσαν να μας κατηγορήσουν από την αρχή της εβδομάδας με κάτι ανακοινώσεις θυμάμαι του ΣΥΡΙΖΑ νωρίς το πρωί, ασυνήθιστο μάλιστα για το κόμμα αυτό να ξυπνάνε τόσο πρωί, ότι θα αποχωρήσουμε από τη Βουλή. Θυμάστε τι σας είπα τη Δευτέρα; Και βιαστικοί και υποκριτές. Πρώτον, γιατί δεν είχαμε ανακοινώσει κάτι τέτοιο, ούτε είπαμε κάτι τέτοιο, ότι θα αποχωρήσουμε. Και δεύτερον γιατί οι ίδιοι είχαν αποχωρήσει μια εβδομάδα πριν, στην ψηφοφορία για τον κύριο Καραμανλή και αντί να αποχωρήσουμε εμείς, αποχώρησαν εκείνοι, χωρίς να υπερψηφίζουν τις δικές τους προτάσεις. Αδιανόητο πραγματικά. Σκεφτείτε να σας καλεί κάποιος στο σπίτι του και να σηκώνεται να φεύγει. Αυτό συνέβη χθες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ επισήμανε ακόμα ότι αυτό που νοιάζει τον κόσμο είναι η ουσία. «Όσοι παρακολούθησαν χθες και προχθές τη Βουλή, αλλά κυρίως χθες, γιατί χθες ήταν οι προτάσεις για προκαταρκτική εξέταση, για προανακριτική, όπως έχει καταλήξει να αποκαλείται. Είδατε κάποιο στοιχείο; Επιβαρυντικό στοιχείο; Όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, υπερασπίστηκαν την τεχνική λύση. Όλοι. Ενώ, λοιπόν, υπερασπίστηκαν την τεχνική λύση ως νόμιμη, όχι ως σωστή πολιτικά. Αυτό είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Θέλαν να πάει κατηγορούμενος ένας υπουργός, δύο υπουργοί για την ακρίβεια, γιατί συναίνεσαν στην εφαρμογή της τεχνικής λύσης. Το πιο φοβερό είναι, ότι η κατηγορία περιγράφεται ως προς τις διατάξεις, σε ηθική αυτουργία ή συνέργεια. Και πέρασε μια ολόκληρη μέρα και δεν απάντησαν ποιος είναι ή ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Προφανώς αυτό θα το βρει η Δικαιοσύνη. Ποιοι μπορεί να είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Ποιοι, δηλαδή, μπορεί να έχουν διαπράξει ένα αδίκημα, αλλά πριν καλά – καλά η δικαιοσύνη καταλήξει στο ποιος μπορεί να είχε διαπράξει ένα αδίκημα, να του αποδώσει δηλαδή κατηγορία, ήθελε η αντιπολίτευση βιαστικά και αυτή η βιασύνη είναι ύποπτη, θεωρώ εγώ, λόγω των αποκαλύψεων που βγαίνουν για στελέχη και συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ, να πάει κάποιον κατηγορούμενο για ηθικό αυτουργό ή συνεργό, χωρίς να έχει βρεθεί, να έχει κατονομαστεί έστω από την αντιπολίτευση ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός. Εσύ, δηλαδή έπεισες κάποιον να κάνει κάτι παράνομο, αλλά αυτός ο κάποιος δεν κατονομάζεται ποιος είναι και δεν λες ποιο είναι το παράνομο που έκανε. Το παράνομο, το ξαναλέω, όχι το πολιτικά λάθος, που μπορεί να είναι η εφαρμογή της τεχνικής λύσης. Για μένα ποιο είναι το συμπέρασμα; Πρέπει να κρατήσουμε το θετικό, που είναι η προχθεσινή ημέρα ως προς την ψήφιση της Εξεταστικής Επιτροπής. Να συμμετέχουν όλα τα κόμματα, να κάνουν αυτό το οποίο θέλουν να κάνουν, να καταθέσουν οι μάρτυρες, να τους πιέσουν, να προσπαθήσουν να αντλήσουν τα στοιχεία που θεωρούν ότι υπάρχουν και να φωτιστούν όλες οι πτυχές της συγκεκριμένης πολύ σοβαρής υπόθεσης».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τροχαίο στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης – Ένας νεκρός και επτά τραυματίες Ρόδος: Εισαγγελική παραγγελία για νεαρό που έριξε άστεγο σε συντριβάνι στη Ρόδο Μεσολόγγι: Στον Εισαγγελέα άνδρας για επίθεση στον 73χρονο πατέρα του Απάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου στις κυβερνητικές πηγέςΑκολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr