Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Παγκόσμια ελπίδα στη μάχη κατά του κορονοϊού: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna δείχνουν οι δοκιμές – ΒΙΝΤΕΟ

«Θα έχουμε ένα εμβόλιο που μπορεί να σταματήσει τον κορονοϊό», δήλωσε ο πρόεδρος της Moderna, Stephen Hoge.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παγκόσμια ελπίδα στη μάχη κατά του κορονοϊού: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna δείχνουν οι δοκιμές – ΒΙΝΤΕΟ

Ελπιδοφόρα νέα που ανακουφίζουν όλον τον πλανήτη στη μάχη που δίνει κατά του κορονοϊού. Πλέον, όπως όλα δείχνουν στη φαρέτρα των επιστημόνων μπαίνει ένα ακόμα εμβόλιο μετά από αυτό των Pfizer/BioNTech.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιό της κατά της Covid-19 είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό στην προστασία από την προσβολή από την νόσο, παρόμοια με την αποτελεσματικότητα κατά 90% που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα οι Pfizer/BioNTech.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος προσβολής από την Covid-19 μειώνεται κατά 94,5% σε ομάδα ασθενών που έλαβε το εμβόλιο έναντι της ομάδας που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), στο πλαίσιο μεγάλης κλινικής δοκιμής που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ: συγκεκριμένα, 90 ασθενείς της ομάδας του placebo προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, έναντι 5 της ομάδας του εμβολίου.

«Θα έχουμε ένα εμβόλιο που μπορεί να σταματήσει την Covid-19», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ο πρόεδρος της Moderna Stephen Hoge.

Δείτε τι έλεγε ο Stephen Hoge στις 28 Ιανουαρίου του 2020 για το εμβόλιο που ετοίμαζε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ