Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Παγκόσμια ημέρα κατά της Διαφθοράς: 7 στους 10 πολίτες πιστεύουν πως αυξάνεται η διαφθορά σε έκτακτες καταστάσεις (π.χ πανδημία)

Το 73% των πολιτών θεωρεί πως η διαφθορά αυξάνεται σε έκτακτες καταστάσεις , όπως π.χ η πανδημία, σύμφωνα με την έρευνα της aboutpeople για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας .

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παγκόσμια ημέρα κατά της Διαφθοράς: 7 στους 10 πολίτες πιστεύουν πως αυξάνεται η διαφθορά σε έκτακτες καταστάσεις (π.χ πανδημία)

Παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς σήμερα και αυτήν θεωρούν ως κομβικό πρόβλημα σε συντριπτικά ποσοστά οι πολίτες, όπως προκύπτει από έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας . Το 97% θεωρεί μάλιστα πως αυτό οφείλεται στην ατιμωρησία και τις χαμηλές ποινές.

Πάντα

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πάντα θα υπάρχει διαφθορά απαντούν σε ποσοστό 57% οι πολίτες στην έρευνα της aboutpeople για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Το 98% θεωρεί τη διαφθορά δομικό πρόβλημα και το 97% πως η διαιώνισή του οφείλεται στην ατιμωρησία.

Πιο εκτεθειμένοι στην διαφθορά είναι :

-Τα πολιτικά κόμματα με 55%    

-Τα δημόσια εργα και οι προμήθειες με 48%

-Τα ΜΜΕ με ποσοστό 42%

-Η απονομή Δικαιοσύνης με 40%

Οι πολίτες σε ποσοστό 73% θεωρούν πως η διαφθορά αυξάνεται σε έκτακτες συνθήκες . Την τριετία 2017-2019 το Ευρωβαρόμετρο κατέγραφε πως το 81% πίστευε ότι η διαφθορά αυξήθηκε ή έμεινε ίδια , ενώ για τους τελευταίους 12 μήνες το 54% θεωρεί πως αυτή αυξήθηκε .

Η έρευνα

Το 83% των πολιτών θεωρεί πως το εμβόλιο για τη διαφθορά είναι η ενημέρωση των μαθητών

Ήδη σχεδιάστηκε και θα προβληθεί η σειρά κινουμένων σχεδίων βίντεο και κόμικς «The Zorbs» που απευθύνεται σε νέους ηλικίας 6-12 ετών και προωθεί αξίες όπως η δικαιοσύνη, ο σεβασμός και η ακεραιότητα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ