Τετάρτη 25 Μαϊου 2022

Παγκόσμιος συναγερμός: Blackout σε μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες

"Έπεσαν" Financial Times, οι New York Times, το Bloomberg, το BBC, o The Guardian και άλλα διεθνή δίκτυα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παγκόσμιος συναγερμός: Blackout σε μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες

Εκτός λειτουργίας τέθηκε για περίπου μία ώρα μια σειρά διεθνών ενημερωτικών ιστοσελίδων, όπως οι Financial Times, οι New York Times, το Bloomberg, το BBC, o The Guardian και άλλα διεθνή δίκτυα.

Οι περισσότερες περιοχές κάλυψης της Fastly αντιμετώπιζαν «υποβαθμισμένη απόδοση», ανέφερε το Reuters. Πρόκειται για έναν πάροχο περιεχομένου ιστοσελίδων μέσω cloud σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο Financial Times.

Παράλληλα, αμέτρητοι δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης -και όχι μόνο- όπως το Reddit, το Spotify, το Twitch, το Stack Overflow, το GitHub, το Hulu, το HBO Max, το Quora, το PayPal, και το Vimeo παρουσίασαν προβλήματα.

Παράλληλα, εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα κυβερνητικά sites της Βρετανίας (gov.uk), ο ιστότοπος του Λευκού Οίκο και η ιστοσελίδα της Amazon, amazon.com.υ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στα πρώτα λεπτά της διακοπής πάνω από 21.000 χρήστες του Reddit ανέφεραν προβλήματα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

H πλειονότητα των ιστοσελίδων είναι εκ νέου προσβάσιμες (μετά τις 14:00) έπειτα από νέες προσπάθειες σύνδεσης.

Ένοχος για το «κραχ» στο διαδίκτυο είναι η Fastly, μία εταιρεία cloud computing, που συνεργάζεται με τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε ότι διερευνά «τον πιθανό αντίκτυπο στην απόδοση των υπηρεσιών CDN», ενώ λίγο αργότερα ανέφερε πως το πρόβλημα εντοπίστηκε και αντιμετωπίζεται.

https://twitter.com/Telegraph/status/1402209176852611072

Σταδιακά το πρόβλημα αποκαθίσταται και οι ιστοσελίδες επανέρχονται στον “αέρα”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ