Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Παγώνουν προσωρινά τα έργα στην Πειραϊκή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παγώνουν προσωρινά τα έργα στην Πειραϊκή

Σταματούν προσωρινά τα έργα επέκτασης του επιβατικού λιμένα προβλητών κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, με διαταγή του προέδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Ευστρατίου.

Την έκδοση της προσωρινής διαταγής είχαν ζητήσει από το ΣτΕ το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και 95 ακόμη κάτοικοι της περιοχής, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει επίσης κατατεθεί. Στο μεταξύ έχει κατατεθεί και αίτηση ακύρωσης η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ στις 7 Οκτωβρίου 2010.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η από 28.3.2019 απόφαση του γενικού γραμματέα Λιμένων, κ.λπ. του υπουργείου Ναυτιλίας, με την οποία επετράπη: 1) Η διενέργεια βυθοκορήσεων για τα έργα επέκτασης επιβατικού λιμένα (Νότια ζώνη) και 2) η απόρριψη των βυθοκορημάτων στην θάλασσα (μπάζωμα της θάλασσας). Πρόκειται για τα έργα (ΟΛΠ-Cosco) που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο και αποσκοπούν στην κατασκευή δυο ακόμη προβλητών για την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, εκτός των 11 που ήδη υπάρχουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ