Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Παναγιωτόπουλος: Δεν προέκυψε δολιοφθορά για τα νοθευμένα καύσιμα στην Πολεμική Αεροπορία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιωτόπουλος: Δεν προέκυψε δολιοφθορά για τα νοθευμένα καύσιμα στην Πολεμική Αεροπορία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε γνωστό πως από την ΕΔΕ πως δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις δολιοφθοράς, σχετικά με τον ανεφοδιασμό τεσσάρων αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας με ακατάλληλο καύσιμο.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, με θέμα «Νοθευμένο καύσιμο αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε την απάντησή του για το αποτέλεσμα της ΕΔΕ.

Συγκεκριμένα για το περιστατικό που έλαβε χώρα την 29η προς 30ή Ιανουαρίου 2020, όπου 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο της ΠΑ διαπιστώθηκε πως έχουν ανεφοδιαστεί με ακατάλληλο καύσιμο, διατάχθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες ανεφοδιασμού.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε στην απάντησή του ότι «από τη διερεύνηση του περιστατικού, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, δεν προέκυψαν στοιχεία ή ενδείξεις δολιοφθοράς».

«Από το πόρισμα της διενεργηθείσας ΕΔΕ, προέκυψε ότι στα εν λόγω πτητικά μέσα πραγματοποιήθηκε τροφοδοσία καυσίμου από δεξαμενή στην οποία διαπιστώθηκε πρόβλημα του συστήματος αποστράγγισης, με αποτέλεσμα να αντληθεί και ποσότητα νερού από τη δεξαμενή», όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ