Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Πανελλαδικές εξετάσεις: Οι τελικές οδηγίες του υπουργείου Παιδείας – Το πρωτόκολλο για τα self-test

Για τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα με τα self test, οι μαθητές θα τα προμηθευτούν από το σχολείο και τα εξεταστικά κέντρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πανελλαδικές εξετάσεις: Οι τελικές οδηγίες του υπουργείου Παιδείας – Το πρωτόκολλο για τα self-test EUROKINISSI

«Είμαστε πανέτοιμοι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα. Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να λειτουργήσουν άψογα όλα και κυρίως. Μειώσαμε την ύλη της τρίτης Λυκείου κατά 30%, η λήξη των μαθημάτων έγινε λίγο νωρίτερα για ψυχολογικούς λόγους ώστε να είναι ήρεμοι οι μαθητές για τις εξετάσεις», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Μιλώντας  στην εκπομπή “Από τις έξι” για το πρωτόκολλο που θα τηρηθεί στις φετινές εξετάσεις ο κ. Κόπτσης ανέφερε: «Φροντίσαμε μέχρι και την τελευταία μέρα των ειδικών μαθημάτων, στις 12 Ιουλίου να υπάρχουν self test για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Είναι υποχρεωτικό το self test και η μάσκα για όλους. Οι υποψήφιοι πρέπει να το κάνει τρεις μέρες νωρίτερα ώστε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες και να δώσει επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Για τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα με τα self test, οι μαθητές θα τα προμηθευτούν από το σχολείο και τα εξεταστικά κέντρα. Όπως ανέφερε ο κ. Κόπτσης, για πρώτη φορά έχουμε για πρώτη φορά ένα σύστημα αποστολής θεμάτων, που είναι εξαιρετικό σε ταχύτητα και όγκο δεδομένων και απόλυτα αδιάβλητο. Θα πάμε πολύ καλά, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Ψηφιοποιούμε όλες τις διαδικασίες στο υπουργείο παιδείας. Τα παιδιά θα λάβουν τα αποτελέσματα και τη μοριοδότηση μέσα από το κινητό τους», τόνισε ο κ. Κόπτσης

Οδηγίες για τα self-test κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, αναφέρεται στο θέμα της συμμετοχής υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 υπενθυμίζοντας ότι αυτή προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος σε αυτοδιαγωνιστικό τεστ, το τεστ θα πρέπει να επαναληφθεί σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις διαθέσιμες δημόσιες δομές για διενέργεια επαναληπτικού τεστ από Δευτέρα έως Παρασκευή: eody-stathera-simeia

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ