Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Πάπας Φραγκίσκος: Σκόνταψε ο Ποντίφικας την ώρα που έμπαινε στο αεροπλάνο – ΒΙΝΤΕΟ

Όλα ήταν έτοιμα στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας για να πέσει η αυλαία της τριήμερης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Όμως κανείς δεν είχε υπολογίσει τον παράγοντα του "στρατηγού άνεμου". 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Σκόνταψε ο Ποντίφικας την ώρα που έμπαινε στο αεροπλάνο – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Πάπας Φραγκίσκος: Τον γύρο του κόσμου κάνει το πλάνο με τον Ποντίφικα να παραπατάει καθώς ανέβαινε τις σκάλες του αεροπλάνου που θα τον μεταφέρει στην Ιταλία.

Όλα ήταν έτοιμα στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας για να πέσει η αυλαία της τριήμερης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Όμως κανείς δεν είχε υπολογίσει τον παράγοντα του “στρατηγού άνεμου”.

Ήταν τόσο δυνατοί οι άνεμοι που έπνεαν στο αεροδρόμιο, που μέρος του ράσου “κουκούλωσε” τον Πάπα με αποτέλεσμα να συμβεί το απρόοπτο! Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέβαινε τα σκαλιά του αεροπλάνου πολύ προσεκτικά και σιγά και πιασμένος από το κάγκελο στο πλάι. Αλλά ο δυνατός αέρας τον έκανε να χάσει την ισορροπία του και να παραπατήσει λίγο πριν το τελευταίο σκαλί για να μπει στο αεροπλάνo

Άνθρωπος της ασφάλειας, έσπευσε να τον βοηθήσει και ο ίδιος, χωρίς να του παρασχεθεί κάποια βοήθεια, επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για να συνεχίσει το ταξίδι του για τη Ρώμη. Πάπας Φραγκίσκος

Παρόμοιο σκηνικό, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος είχε χάσει την ισορροπία του, είχε συμβεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Γιατί ο Πάπας ονομάζεται Ποντίφικας

Πάπας (λατινικά: papa, υποκοριστικό της λέξης πατέρας) είναι ο τίτλος τιμής που φέρουν οι προκαθήμενοι των Πατριαρχείων Ρώμης και Αλεξανδρείας. Στη σύγχρονη εκκλησιαστική ορολογία επικράτησε όμως να χαρακτηρίζει σχεδόν αποκλειστικά τον επίσκοπο Ρώμης ως “Ποντίφικα” και “Αρχηγό της Καθολικής Εκκλησίας”. Η λατινική λέξη “Pontifex” κυριολεκτικά σημαίνει “Κατασκευαστής Γεφυρών” (pons + facere). Η θέση του κατασκευαστή γεφυρών στην Ρώμη ήταν πολύ σπουδαία. Ο ποταμός Τίβερης που την διασχίζει είχε ιερή σημασία για τους Αρχαίους Ρωμαίους και μόνο ένας γνωστός και ευσεβής Ρωμαίος επιτρεπόταν να αλλοιώσει τον ποταμό με μηχανικές προσθήκες κατασκευάζοντας γέφυρες. Βέβαια, στην περίπτωση του Πάπα περιγράφει αυτόν που δημιουργεί γέφυρα μεταξύ Θεού και Ανθρώπων. Πέραν από αυτόν τον πνευματικό ρόλο, ο Πάπας είναι επίσης ο αρχηγός της πόλης – κράτους του Βατικανού.

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ