Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Παπαθανάσης: Απίθανο να ανοίξουν πριν από την 1η Ιουνίου τα καταστήματα εστίασης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παπαθανάσης: Απίθανο να ανοίξουν πριν από την 1η Ιουνίου τα καταστήματα εστίασης

Είναι απίθανο να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης πριν από την 1η Ιουνίου, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι σήμερα ή αύριο θα ληφθούν οι αποφάσεις αναφορικά με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. «Ο πρωθυπουργός δέχεται τις εισηγήσεις των ειδικών και του υπουργείου και θα λάβει την απόφαση για τις οργανωμένες παραλίες σήμερα ή αύριο», είπε ο κ. Παπαθανάσης στον ΑΝΤ1.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, δήλωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε έως την 1η Ιουνίου», εξηγώντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν πρώτα τα στοιχεία από τα προηγούμενα στάδια απελευθέρωσης για να προχωρήσουμε στα επόμενα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι οι επιστήμονες θα έχουν στις 22 Μαΐου τα στοιχεία από την επανεκκίνηση των καταστημάτων της 11ης Μαΐου. «Επιπλέον, στις 18 Μαΐου απελευθερώνεται η κίνηση σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Το αποτύπωμα και αυτής της απελευθέρωσης θα το έχουν οι ειδικοί περί τα τέλη του μήνα. Οπότε, θεωρώ απίθανο να έχουμε έναρξη της εστίασης πριν από την 1η Ιουνίου», συμπλήρωσε.

Σε άλλες δηλώσεις του, στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι για τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, που είναι «προγραμματισμένα να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, γίνεται συζήτηση, «για να ανοίξουν στις 25 του μηνός», την ώρα που «τα μπαρ πάνε πίσω». «Στο πλαίσιο αυτό, η εικόνα είναι αρκετά ικανοποιητική. Από τα μέσα Ιουνίου θα έχουμε μια ομαλοποίηση αγοράς σε ποσοστό 75-80%», είπε ο κ. Παπαθανάσης και εξαίρεσε τα γυμναστήρια και τα εκθεσιακά κέντρα, τοποθετώντας το τελευταίο κύμα ανοίγματος των καταστημάτων στις 29 Ιουνίου.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ