Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Παραιτείται ο Ν. Ανδρουλάκης από το Ευρωκοινοβούλιο – Ποιος παίρνει τη θέση του

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θέλει να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του ενόψει των εκλογών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παραιτείται ο Ν. Ανδρουλάκης από το Ευρωκοινοβούλιο – Ποιος παίρνει τη θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, παραιτείται από το Ευρωκοινοβούλιο μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πηγές από τη Χαριλάου Τρίκουπη, ο κύριος Ανδρουλάκης έδωσε εντολή ώστε να σταλεί η επιστολή παραίτησής του στην Ευρωβουλή προκειμένου να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του ενόψει των εκλογών.

Θα ακολουθήσει μετά το Πάσχα η έγκριση της παραίτησης του από την Ευρωβουλή και η αντικατάστασή του από τον Α’ επιλαχόντα, Νίκο Παπανδρέου.

Ανδρουλάκης

eurokinissi

Ανδρουλάκης: Την 21η Μαΐου σας καλώ να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το dikastiko.gr, την Τρίτη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Μετά από μήνες αντιθεσμικής σεναριολογίας, που καλλιέργησε ο Πρωθυπουργός ψάχνοντας εναγωνίως σωσίβιο προσωπικής επιβίωσης, σήμερα ανακοίνωσε το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησής του.

Επιχείρησε, μάλιστα, να προσδιορίσει ημερολογιακά και τις δεύτερες εκλογές, περιφρονώντας την έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψηφίζουν για μια νέα ελπίδα. Για μια νέα προοπτική.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπονόμευση του κράτους δικαίου και των ανεξάρτητων αρχών αλλά και τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς.

Οι πολίτες ψηφίζουν για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε.

Για το κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Σε μια οικονομία ανθεκτική, βιώσιμη, ελληνική, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους.

Την 21η Μαΐου σας καλώ να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ