Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ: Καταγγέλλει δικαστική παρεμπόδιση η ΓΣΕΕ – Με 24ωρη απαντούν οι συνδικαλιστές

Οι διοικήσεις των ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απεργία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ: Καταγγέλλει δικαστική παρεμπόδιση η ΓΣΕΕ – Με 24ωρη απαντούν οι συνδικαλιστές EUROKINISSI

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που ανήκουν στην ευθύνη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ με τους συνδικαλιστές να αντιδρούν και να απαντούν με 24ωρη.

Οι διοικήσεις των ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ είχαν προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απεργία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η στάση εργασίας αναμένεται να αναβαθμιστεί σε 24ωρη υπό την «ομπρέλα» της ΓΣΕΕ.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την απεργία στις 9 Νοεμβρίου στα μέσα μεταφοράς

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη και είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα.

Η διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των ατομικών και συλλογικών εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις διαδοχικών κρίσεων και του κόστους της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και καλύπτονται πλήρως από τον τύπο, που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη της απεργίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ