Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Παράταση της ρύθμισης οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία ζητούν οι δικηγόροι

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ απέστειλε ο πρόεδρος της Ολομέλειας της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παράταση της ρύθμισης οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία ζητούν οι δικηγόροι

Αίτημα για παράταση μέχρι το τέλος του έτους για την υπαγωγή των δικηγόρων στη ρύθμιση οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης κατέθεσε με επιστολή του ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και τον Διοικητή e-ΕΦΚΑ, Χρήστο Χάλαρη.

Βάσει των σχετικών νομοθετικών διατάξεων η καταληκτική προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση λήγει στις 30 Απριλίου, αλλά όπως επισημαίνει ο κ. Βερβεσός η παράταση της προθεσμίας «καθίσταται επιβεβλημένη καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα χρέη στη σχετική πλατφόρμα (ιδίως τα χρέη προς ΤΕΑΔ), ενώ σε πολλές περιπτώσεις συναδέλφων μας υπάρχει εσφαλμένη ανάρτηση, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί και η διόρθωση των ήδη αναρτημένων». Για το λόγο αυτό, καλείται ο υπουργός Εργασίας να αναλάβει άμεσα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Ως γνωστόν με το άρθρο 70 του ν.4756/2021 (Α΄235) ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία για την υπαγωγή στη ρύθμιση του ν.4611/2019 η 30η Απριλίου 2021.

Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν αναρτηθεί όλα τα χρέη στη σχετική πλατφόρμα (ιδίως τα χρέη προς ΤΕΑΔ), ενώ σε πολλές περιπτώσεις συναδέλφων μας υπάρχει εσφαλμένη ανάρτηση, με αποτέλεσμα να εκκρεμεί και η διόρθωση των ήδη αναρτημένων, παρακαλούμε όπως λάβετε σχετική νομοθετική μέριμνα για την εκ νέου παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας τουλάχιστον μέχρι τέλους του έτους, λαμβανομένης υπόψη και της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τον Κλάδο μας.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας

των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Δημήτρης Κ. Βερβεσός”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ