Παρασκευή 07 Μαϊου 2021

Παρατείνεται η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών των δικηγόρων σε 120 δόσεις προς ασφαλιστικά ταμεία

 Μετά και την παρέμβαση του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δ. Βερβεσού, ψηφίστηκε ρύθμιση για παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρατείνεται η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών των δικηγόρων σε 120 δόσεις προς ασφαλιστικά ταμεία

Με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή προ ημερών δόθηκε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για υπαγωγή των δικαιούχων στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές τους προς ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως ορίστηκε η νέα προθεσμία «ως προς την υποβολή αίτησης για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθµισης ασφαλιστικών οφειλών του ν. 4611/2019, µετατίθεται στις 30.9.2021».

Για το θέμα είχαν προηγηθεί επιστολές του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσού, όπου επισημαίνονταν τα προβλήματα στην ανάρτηση των χρεών που καλούνταν να ρυθμίσουν οι δικηγόροι.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων αναφερόταν για χιλιάδες συναδέλφους είναι αδύνατη η ολοκλήρωση της υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση, καθόσον δεν είχαν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του e-EΦΚΑ ή/και στου ΚΕΑΟ το σύνολο ή/και μέρος των οφειλομένων στα παλαιά μας Ταμεία (τ. ΤΑΝ, ΤΕΑΔ, ΤΥΔΕ, ΤΥΔΑ κλπ.).

«Ως εκ τούτου και ουχί από υπαιτιότητα των ασφαλισμένων μελών μας είναι αδύνατη η ολοκλήρωση και του Β΄ Σταδίου της υπαγωγής στη ρύθμιση (πιστοποίηση ΚΕΑΟ και ολοκλήρωση της ρύθμισης)» αναφερόταν.

Ο ΔΣΑ σε κάθε περίπτωση συνιστά στους δικηγόρους «να μην προχωρήσουν σε πιστοποιήσεις και ρυθμίσεις εντός Απριλίου, καθόσον την επόμενη Μεγάλη Εβδομάδα υπάρχει κίνδυνος οι πληρωμές λόγω Τραπεζικής Αργίας να κριθούν εκπρόθεσμες, με συνέπεια την απώλεια της ρύθμισης».

Σχετική εγκύκλιο είχε εκδώσει στις αρχές Απριλίου και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής με την οποία ανακοινωνόταν πως θα δοθεί νέα ευκαιρία για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων λόγω της πανδημίας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ