Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Παρέμβαση Αδειλίνη για καταγγελίες Βελόπουλου περί “νοθείας” στις ευρωεκλογές – Η αναφορά Θ. Λιβάνιου

Η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για ταχεία και σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση Αδειλίνη για καταγγελίες Βελόπουλου περί “νοθείας” στις ευρωεκλογές – Η αναφορά Θ. Λιβάνιου (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Παραγγελία εξέδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, μετά την αναφορά που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και με αυτήν ζητούσε να διερευνηθούν οι καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου και του πρώην ευρωβουλευτή, Γιώργου Κύρτσου για τα περί «νοθείας» στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Ειδικότερα, η κυρία Αδειλίνη απέστειλε στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχετική παραγγελία για την «ανάγκη της ταχείας και σε βάθος διερεύνησης των ως άνω καταγγελιών».

Αναλυτικά η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

«Προς κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Κατόπιν της από 13/6/2024 με αρ. πρωτ. Α.Π.69/13-6-2024 αναφοράς του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβανίου, με την οποία ζητά την διερεύνηση των καταγγελιών του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου και του πρώην Ευρωβουλευτή κ. Γεωργίου Κύρτσου περί «νοθείας» κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, εν όψει δε του ότι είναι αυτονόητη η ανάγκη της ταχείας και σε βάθος διερεύνησης των ως άνω καταγγελιών, παρακαλούμε για τις δικές ενέργειες και για τη σχετική ενημέρωσή μας.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη»

Αναφορά Θ. Λιβάνιου: «Να μην υπάρχει καμία σκιά για τη διενέργεια των εκλογών»

Στην αναφορά του ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός και μετά το σημερινό ανασχηματισμό υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος ζητούσε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παρέπεμπε σε αναφορές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, και τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο στις οποίες διατυπώνονται ισχυρισμοί για «μεγάλη νοθεία» με επίκληση του χαμηλού ποσοστού που έλαβε το κόμμα του από τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, ενώ σημείωνε και σχετική ανάρτηση του πρώην ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου ο οποίος επίσης κάνει λόγο για νοθεία.

«Επειδή η εκλογική διαδικασία είναι η ύψιστη μορφή λειτουργίας της Δημοκρατίας, σας παρακαλώ πολύ, όπως εξετάσετε το συντομότερο δυνατόν τις σχετικές καταγγελίες των κ. Βελόπουλου και Κύρτσου προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά για τη διενέργεια των εκλογών» υπήρξε το αίτημα της αναφοράς του Θ. Λιβάνιου.

Επανακαταμέτρηση είχε ζητήσει ο κ. Βελόπουλος

Σύμφωνα με τις καταγγελίες Βελόπουλου περί «νοθείας» είχε αναφέρει μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «θα κάνουμε ένσταση και θα ζητήσουμε επανακαταμέτρηση σε συγκεκριμένα τμήματα σε 12 περιοχές της χώρας, όπου επόπτες μας είδαν τα εκλογικά αποτελέσματα που έστειλαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο υπουργείο Εσωτερικών, τα έχουν βγάλει φωτογραφίες και είναι άλλα τα αποτελέσματα που έχουν αναρτηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών».

Μάλιστα, έκανε λόγο για υφαρπαγή της τρίτης έδρας του κόμματος. «Πανελλαδικά η επιστολική ψήφος ήταν στα ίδια ποσοστά με τα ποσοστά των κομμάτων σε κάθε περιοχή. Το μόνο κόμμα που έχει μεγάλη διαφορά στην επιστολική ψήφο είναι η Νέα Δημοκρατία, σε ορισμένες περιφέρειες, που είχε πχ. 27% στις κάλπες και 40% στην επιστολική» είπε.

Από την πλευρά του, ο Γ. Κύρτσος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για «μαζική νοθεία στην επιστολική ψήφο υπέρ της ΝΔ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ