Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Παρέμβαση Προέδρου και Εισαγγελέως Αρείου Πάγου στην υπόθεση Λύτρα: Ζητούν πειθαρχική έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες Ανακριτή και Εισαγγελέα που άφησαν ελεύθερο τον ποινικολόγο

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος ο οποίος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη ενδοοικογενειακή βλάβη, νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση Προέδρου και Εισαγγελέως Αρείου Πάγου στην υπόθεση Λύτρα: Ζητούν πειθαρχική έρευνα για ενδεχόμενες ευθύνες Ανακριτή και Εισαγγελέα που άφησαν ελεύθερο τον ποινικολόγο (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εμμεση αποδοκιμασία της απόφασης για την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα  με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, εκφράζει η ηγεσία της Δικαιοσύνης, διατάσσοντας πειθαρχική έρευνα αν έπραξαν ώς όφειλαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης σχετικά με την αντιμετώπιση του κατηγορούμενου. Πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση  της ηγεσίας για δικαστική απόφαση, η οποία θεωρείται – προφανώς- αναντίστοιχη με την “σφοδρότητα” της υπόθεσης. Οπως αναφέρει ο Αρειος Πάγος  “αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο, Απόστολο Λύτρα,  η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάππα και η Εισαγγελέας, Γεωργία Αδειλίνη, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας», περιγράφει η παραγγελία. Ο πειθαρχικός έλεγχος δεν σημαίνει βέβαια, αφενός πως θα καταλήξει σε ευθύνες των δικαστ’ων, αφετέρου πως θα αλλάξει η νομική εξέλιξη (ελεύθερος με όρους) για τον κ.Λύτρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο γνωστός ποινικολόγος μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε βάρος της δικηγόρου συζύγου του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 Οι όροι που επιβλήθηκαν είναι υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Να σημειωθεί πως η ίδια η παθούσα συζυγος (δικηγόρος και η ίδια) ουσιαστικά τάχτηκε κατά της προφυλάκισης του δικηγόρου , υπερ του κατέθεσαν επισης η πρωην συζυγός του (που τον ειχε καταγγείλει το 2017 για εξύβριση και απειλή αλλά ανακάλεσε την μήνυση αργότερα) και η κόρη του , ενώ ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του, ζητησε συγνώμη και θα ακολουθήσει πρόγραμμα ψυχικής υποστήριξης. Να σημειωθεί επισης πως το πλα;ίσιο ποινής σε αυτές τις πράξεις, κινείται μεταξύ 5-20 ετών.

δικαστές και εισαγγελείς αποχωρούν από ΣτΕ και Άρειο Πάγο

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Φέρεται να κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του και ένας γνωστός δικηγόρος, φίλος και κοουμπάρος, του κατηγορουμένου.
Αρχικά, ο δικηγόρος έκανε λόγο για πτώση της συζύγου του από τη σκάλα, όμως φέρεται τελικά έτοιμος να ζητήσει συγνώμη και να ομολογήσει την πράξη του.

Απόστολος Λύτρας: “Θα ζητήσω βοήθεια, θα κοιτάξω να θεραπευτώ”

Συγνώμη από τη σύζυγό του και τις κόρες του ζήτησε ο Απόστολος Λύτρας μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες μετά την απολογία του, υποστηρίζοντας πως δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά βίαιος και δηλώνοντας πως θα ζητήσει βοήθεια για να θεραπευτεί.

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου που υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μία κατάσταση, δεν έχω υπάρξει ξανά βίαιος θα κοιτάξω πώς να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Έχω χτίσει μία καριέρα με πολύ κόπο, θα αναζητήσω τις αιτίες που έφτασα σε αυτό το σημείο, δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άλλος σε τέτοια κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από τη Σοφία και τις κόρες μου και από όλο τον κόσμο», δήλωσε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ