Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Παρέμβαση- διάψευση Αρείου Πάγου για τα Τέμπη: “Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η ανεύρεση ανθρωπίνων μελών στα εναπομείναντα βαγόνια”

Ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. “Τα μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού έχουν αποσταλεί για έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών”.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση- διάψευση Αρείου Πάγου για τα Τέμπη: “Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η ανεύρεση ανθρωπίνων μελών στα εναπομείναντα βαγόνια” Eurokinissi

Με παρέμβαση- διάψευση του Αρείου Πάγου για την τραγωδία στα Τέμπη απαντά το Ανώτατο Δικαστήριο σε όσα αναφέρθηκαν μέσω τρίτων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την ύπαρξη ανθρώπινων μελών στα βαγόνια της επίμαχης αμαξοστοιχίας και στον περιβάλλοντα χώρο.

«Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες παρασχέθηκαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από  την αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Λάρισας και τον αρμόδιο  Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, ο οποίος διεξάγει την κυρία ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών, δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και διαψεύδονται όσα διατυπώθηκαν στα Μ.Μ.Ε από τρίτους, ότι ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών  και διευκρινίζεται ότι  κατά τις πολυήμερες και ενδελεχείς  σχετικές έρευνες, μέχρι σήμερα 19/11/2023,  έχουν ανευρεθεί αρκετά μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού (λίπος), τα οποία έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση. Οι έρευνες συνεχίζονται» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου.

Παρέμβαση- διάψευση του Αρείου Πάγου για τα Τέμπη: Τι είχε δηλώσει η εκπρόσωπος ιδιωτικής εταιρείας ερευνών

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ιδιωτικής εταιρείας που πραγματοποιεί τις έρευνες, Αγγελική Διακομανώλη είχε αναφέρει πως «έχει εντοπιστεί βιολογικό υλικό. Μιλάμε για ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ».

Παρέμβαση- διάψευση του Αρείου Πάγου για τα Τέμπη

Eurokinissi

Η Αγγελική Διακομανώλη, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» τόνισε ότι «έχει εντοπιστεί βιολογικό υλικό, έχουν εντοπιστεί αρκετά πράγματα, δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα μέχρι να τελειώσει όλη η διενέργεια. Μιλάμε για ανθρώπινα μέλη σε σημεία τα οποία είναι εκτός χαρτογράφησης που είχε υποδείξει η επιτροπή της ΕΔΑΠΟ, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε η χαρτογράφηση αφορά τους επιβάτες οι οποίοι είναι σε ένα τρένο το οποίο κινείται στα λογικά πλαίσια χωρίς να συγκρουστεί. Όταν προκύπτει σύγκρουση, προφανώς και με τέτοια ταχύτητα που πήγαιναν και τα δύο τρένα, δεν μπορεί να παραμένουν στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν. Οπότε, το να έχουμε ένα βαγόνι με 100 θέσεις και να συγκρούεται, προφανώς θα πρέπει να ψάξεις όλο το βαγόνι. Δεν μπορείς να πας σε συγκεκριμένα σημεία και να πεις, εδώ καθόντουσαν και εκεί όχι», είπε.

«Υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων»

Η ίδια ανέφερε πως «υπάρχει αλλοίωση των στοιχείων. Υποθέτουμε πως είναι από αρκετούς επιβάτες. Είναι τόση η παραμόρφωση αν θέλετε, των υπολειμμάτων και τόση η φθορά που νομίζω ότι μόνο ο ιατροδικαστής μπορεί να κρίνει. Μετά από υπόδειξη του πραγματογνώμονα, δόθηκε η ένδειξη καταρχάς από τον σκύλο μας ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει βιολογικό υλικό. Ανοίγοντας εντοπίστηκε βιολογικό υλικό και από εκεί και έπειτα, προχωρώντας πιο κάτω στο κόψιμο της λαμαρίνας εντοπίστηκε το ‘’μαύρο κουτί’’.΄Έχουν δώσει ενδείξεις τα σκυλιά πως υπάρχουν και άλλα ευρήματα και θα πρέπει να ανοιχτούν τα σημεία εκείνα για να μπορέσουμε να βγάλουμε το υλικό που έχει εντοπίσει ο σκύλος για να παραδώσουμε. Οι επιτροπές που βρίσκονται, βρισκόντουσαν εν πάση περιπτώσει στο σημείο, να βγάζουν τα αληθή στοιχεία. Γιατί όσοι γνωρίζουν τι δουλειά έκανε ο καθένας εκεί που ήταν και καλό θα ήταν να είμαστε λίγο προσεκτικοί θεωρώ. Καλό θα είναι να αρχίσουμε να λέμε αλήθειες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ