Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Παρέμβαση δικηγόρων για Μπελέρη: “Ανησυχία και προβληματισμός για την παρατεινόμενη προφυλάκιση” λέει ο Δ. Βερβεσός – Ζητεί πρωτοβουλίες από την Πολιτεία – ΒΙΝΤΕΟ

Οι επόμενες κινήσεις του δικηγορικού κλάδου, καθώς όπως αναφέρεται η προφυλάκιση συνδέεται και με την επικείμενη ανάληψη των καθηκόντων του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση δικηγόρων για Μπελέρη: “Ανησυχία και προβληματισμός για την παρατεινόμενη προφυλάκιση” λέει ο Δ. Βερβεσός – Ζητεί πρωτοβουλίες από την Πολιτεία – ΒΙΝΤΕΟ (Eurokinissi/Facebook)

Την έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την παρατεινόμενη προφυλάκιση του δήμαρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη εκφράζει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος καλεί την ελληνική Πολιτεία να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο.

Βερβεσός για Μπελέρη

facebook

«Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει άμεσα να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που της παρέχει το Δίκαιο, για την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της αναγνωριστικής δικαϊκής ελληνικής μειονότητας και την άμεση αποφυλάκιση του Δημάρχου» σημειώνει ο κ. Βερβεσός.

Παράλληλα, αναφέρει πως «η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση της θα ασχοληθεί με το θέμα για να λάβει αποφάσεις για παρεμβάσεις της στις εθνικές αρχές και τα διεθνή fora που συμμετέχει στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, για να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες».

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου των Δικηγορικών Συλλόγων Δ. Βερβεσού

«Με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό ο δικηγορικός κόσμος της χώρας παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά την παρατεινόμενη προφυλάκιση του πρόσφατα εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη-Διονύσιου Μπελέρη, η οποία προφανώς και συνδέεται με την επικείμενη ανάληψη των καθηκόντων του.

Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει άμεσα να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που της παρέχει το Δίκαιο, για την υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της αναγνωριστικής δικαϊκής ελληνικής μειονότητας και την άμεση αποφυλάκιση του Δημάρχου.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση της θα ασχοληθεί με το θέμα για να λάβει αποφάσεις για παρεμβάσεις της στις εθνικές αρχές και τα διεθνή fora που συμμετέχει στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, για να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες».

Βερβεσός για Μπελέρη

eurokinissi

Παρέμβαση δικηγόρων: Η απόφαση του Δικαστηρίου Τιράνων

Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντη Μπελέρης καθώς όπως έγραψε το dikastiko.gr ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η απόφαση του Εφετείου του Ειδικού δικαστηρίου Τιράνων για την έφεση που είχαν καταθέσει τόσο ο δήμαρχος Χειμάρρας όσο και ο Παντελής Κοκαβέσης.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει σε ισχύ την απόφαση του Πρωτοδικείου του ειδικού δικαστηρίου για τον Φρέντη Μπελέρη δηλαδή τη συνέχιση της προφυλάκισης και την αποφυλάκιση για τον Παντελή Κοκαβέση με την υποχρέωση παρουσίασης στις αρχές.

Για τον Κοκαβέση το δικαστήριο επικαλέστηκε λόγους υγείας. Ωστόσο και ο Μπελέρης βρίσκεται στο νοσοκομείο φυλακών των Τιράνων όπου νοσηλεύεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ