Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Παρέμβαση εισαγγελέα για εστία μόλυνσης στον Βόλο

Μια κάτοικος απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου διαμαρτυρόμενη για κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση εισαγγελέα για εστία μόλυνσης στον Βόλο freepik

Μετά από καταγγελίες κατοίκων για εστία μόλυνσης στην οδό Καραμπατζάκη στον Βόλο από οικογένειες αλλοδαπών που διαβιούν σε παλιό σπίτι χωρίς κατάλληλες υποδομές υγιεινής, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση εισαγγελέα.

Παρόλο που ο χώρος καθαρίστηκε την προηγούμενο εβδομάδα, μετά από παραγγελία εισαγγελέα, δημιουργήθηκε ξανά η ίδια κατάσταση.

Οι καταγγελίες των κατοίκων είναι αρκετές και συγκεκριμένα τη Δευτέρα άλλη μια κάτοικος απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Βόλου διαμαρτυρόμενη για κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων. Στο συγκεκριμένο σπίτι έχουν βρει καταφύγιο πολλές οικογένειες αλλοδαπών, ενώ δεν έχει νερό και ρεύμα.

Το αποτέλεσμα είναι από το παλιό οίκημα να αναδίδεται έντονη δυσοσμία. Η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη τη Δευτέρα για δεύτερη φορά. Διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει παραβίαση του υγειονομικού κανονισμού.

Καραμπατζάκη εστία μόλυνσης

Freepik

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να επιληφθεί κάθε αρμόδια Υπηρεσία. Η Διεύθυνση Υγείας θα προχωρήσει σε νέα αυτοψία του χώρου, ο Δήμος Βόλου σε εκ νέου καθαρισμό, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου καλείται να διακριβώσει ποια είναι η κατάσταση που υπάρχει με τον αναφερόμενο μεγάλο αριθμό αλλοδαπών να βρίσκουν στέγη στον συγκεκριμένο χώρο και αν απαιτηθεί, να προχωρήσει σε ενδεχόμενη εκκένωση.

Επισημαίνεται πως δεν είναι γνωστό ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της κατοικίας. Σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων της περιοχής, παλαιότερα κατοικούσε στο σπίτι ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία όμως απεβίωσε πριν μερικούς μήνες.

ΠΗΓΗ: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ