Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά από μηνυτήρια αναφορά για απολύσεις στην οινοποιία “Μαλαματίνα” – BINTEO

Η αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με τους μηνυτές να κάνουν λόγο για «συνεχόμενη αυθαιρεσία εκ μέρους της νέας διοίκησης της επιχείρησης» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης η οποία επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (της οινοποιίας)».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση εισαγγελέα μετά από μηνυτήρια αναφορά για απολύσεις στην οινοποιία “Μαλαματίνα” – BINTEO eurokinissi

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά, την οποία υπέβαλαν απεργοί εργαζόμενοι στην οινοποιία “Μαλαματίνα”, καταγγέλλοντας «παράνομες απολύσεις εργαζομένων και μεταξύ αυτών δύο συνδικαλιστών».

"Μαλαματίνα"

eurokinissi

“Μαλαματίνα”: Οι μηνυτές κάνουν λόγο για “παραβίαση δικαστικής απόφασης”

Η αναφορά σύμφωνα με το ΑΠΕ, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με τους μηνυτές να κάνουν λόγο για «συνεχόμενη αυθαιρεσία εκ μέρους της νέας διοίκησης της επιχείρησης» και «παραβίαση δικαστικής απόφασης η οποία επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης (της οινοποιίας)».

Ενεργώντας κατά το νόμο, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Στο μεταξύ, το πρωί, εργαζόμενοι στην οινοποιία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 24ως απεργίας που κήρυξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).

ΕΚΘ για Μαλαματίνα: Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση της, καταδικάζει τις απολύσεις του Γιάννη Φραγκίδη, προέδρου του Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και του Άρη Μερκενίδη προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών, Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών, Βορείου Ελλάδος και μέλους του Γενικού Συμβουλίου Ε.Κ.Θ., στις οποίες προχώρησε η νέα ιδιοκτησία της επιχείρησης «Μαλαματίνα». «Πρόκειται ξεκάθαρα για μία ενέργεια εκδικητική που στόχο έχει να κάμψει το ηθικό των εργαζομένων οι οποίοι απεργούν εδώ και μήνες, έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τις 15 απολύσεις συναδέλφων τους στις οποίες προχώρησε η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα και την άρνηση υπογραφής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης» αναφέρει.

«Το μόνο που καταφέρνει η εταιρία με τέτοιες εκδικητικές πρακτικές, που στόχο έχουν την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό εργαζομένων και την ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού αγώνα, είναι να δυναμώσει περισσότερο τους απεργούς για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους» επισημαίνει το ΕΚΘ.

«Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» και ζητά την ανάκληση των δύο τελευταίων απολύσεων, καθώς και εκείνων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα.

Οι συνάδελφοι μας στην «Μαλαματίνα» δεν είναι μόνοι τους. Έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο της μισθωτής εργασίας του νομού Θεσσαλονίκης και όχι μόνο» καταλήγει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ