Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την επίθεση πατέρα στα Καλύβια σε καθηγητές: Εισαγγελική παραγγελία Αδειλίνη – ΒΙΝΤΕΟ

Ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διακριβωθεί τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την επίθεση πατέρα στα Καλύβια σε καθηγητές: Εισαγγελική παραγγελία Αδειλίνη – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφορικά με την επίθεση πατέρα στα Καλύβια σε καθηγητές. 

Συγκεκριμένα όπως έγραψε το dikastiko.gr ο πατέρας ενός μαθητή επιτέθηκε σε καθηγήτρια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, ζητείται να εξακριβωθεί αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο άνδρας εμφανίζεται να εισέβαλε στο χώρο σχολείου, μπήκε βίαια στη σχολική αίθουσα, να απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια και να έκλεισε την πόρτα πάνω της, χτυπώντας την στον ώμο, εξαιτίας παιδαγωγικών μέτρων που επιβλήθηκαν στο γιο του.

Eπίθεση πατέρα στα Καλύβια σε καθηγητές: Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

H Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την ακόλουθη παραγγελία:

Προς

Τον κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Σας αποστέλλουμε τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο πατέρας ενός μαθητή εισέβαλε στο χώρο του σχολείου αλλά και μέσα σε τάξη στα Καλύβια και επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς και στη Διευθύντρια, που επέβαλαν παιδαγωγικά μέτρα στον γιό του, επειδή εξύβρισε καθηγήτρια και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς διακρίβωση τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη

Επίθεση πατέρα στα Καλύβια σε καθηγητές: Το χρονικό

Το πρωτοφανές συμβάν έλαβε χώρα το πρωί της [περασμένης Δευτέρας μπροστά στα μάτια των υπολοίπων μαθητών.

Όπως αναφέρεται σε ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων, ο πατέρας «όρμησε στη σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια και έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο».

“Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές”

O Σεραφείμ Σωτηρόπουλος, μέλος της ΕΛΜΕ, μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για την υπόθεση και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι μαθητές του σχολείου ήταν παρόντες στο βίαιο συμβάν της επίθεσης του πατέρα συμμαθητή τους στην καθηγήτριά τους.

«Η ποινή που επιβλήθηκε στον μαθητή, επιβλήθηκε ομόφωνο από όλο τον σύλλογο διδασκόντων. Επέβαλαν την ποινή και στη συνέχεια είχαμε αυτά τα γεγονότα με τον πατέρα να εισβάλλει στο σχολείο και να κλείνει την πρώτα, χτυπώντας τη συνάδελφο στον ώμο και στη συνέχεια προχώρησε στο γραφείο των καθηγητών και εξύβρισε τους καθηγητές. Οι μαθητές ήταν παρόντες. Γι’ αυτό κηρύξαμε στάση εργασίας την Παρασκευή ώστε το θέμα να δημοσιοποιηθεί και να υπάρχει μία αντίδραση. Παρά τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα είναι πως δεν θα πρέπει να γίνει αιτία σύγκρουσης μεταξύ γονέων και καθηγητών. Εμείς ως σωματείο δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ