Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας για τις “χαμένες δικογραφίες” από την Εισαγγελία

"Όποιος αποδίδει δημόσιες κατηγορίες, οφείλει να το κάνει με ονόματα", λέει στο dikastiko.gr o Γιάννης Κοντός ζητώντας να μην αμαυρώνεται συλλήβδην το δικηγορικό σώμα του νησιού για "τυχόν εμπλοκή του".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας για τις “χαμένες δικογραφίες” από την Εισαγγελία Eurokinissi

Κέρκυρα χαμένες δικογραφίες: Παρέμβαση στο θέμα της υπόθεσης με τις χαμένες δικογραφίες στην Κέρκυρα, υπόθεση πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά, εξαιτίας του όγκου αλλά κυρίως της καταγγελλόμενης εμπλοκής εισαγγελικής λειτουργού στο νησί, που όπως αποκάλυψε το dikastiko.gr εκλήθη ήδη σε απολογία για δυο κακουργήματα, κάνει ο νυν Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιάννης Κοντός.

Κέρκυρα χαμένες δικογραφίες

Unsplash

Με άρθρο του στο dikastiko.gr μιλάει για «μεγάλή προσπάθεια της Εισαγγελίας «να προσδιορίσει έναν μεγάλο αριθμό ανευρεθεισών δικογραφιών, ώστε αυτές να μην παραγραφούν και να αποδοθεί Δικαιοσύνη», αλλά στρέφει τα βέλη του κατά – προφανώς- συναδέλφων του  που «επιχειρούν να εργαλειοποίησουν  την υπόθεση αυτή περιφερόμενοι, παίζοντας το ρόλο του «Κήνσορα» (τιμητή)» και καλεί «…το θέμα να τοποθετηθεί στις πραγματικές του διαστάσεις. Η ποινική έρευνα θα καταδείξει αν το πρόβλημα προήλθε ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς ενός ανθρώπου η περισσότερων. Όχι εμείς στα κανάλια και στις εφημερίδες. Η εποχή των «Τιμητών» έχει παρέλθει πια και δεν είναι δυνατόν να δυσφημίζεται συλλήβδην και αόριστα ολόκληρο η ένα μέρος του δικηγορικού σώματος της Κέρκυρας, για λίγα λεπτά δημοσιότητας του οιουδήποτε.  Οποίος αποδίδει δημόσιες κατηγορίες, οφείλει να το κάνει με ονόματα».

Κέρκυρα χαμένες δικογραφίες: Η παρέμβαση του Γιάννη Κοντού 

Κέρκυρα χαμένες δικογραφίες

dikastiko.gr

Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξης: «Το ζήτημα των χαμένων δικογραφιών είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ταλανίζει την Εισαγγελία της Κέρκυρας και σήμερα ερευνάται από Εφέτη. Η δε Εισαγγελία της Κέρκυρας έκανε και κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να προσδιορίσει έναν μεγάλο αριθμό ανευρεθεισων δικογραφιών, ώστε αυτές να μην παραγραφούν και να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Προσπάθεια, που θεωρώ ότι αναγνωρίζεται από όλους.

Όμως παλαιότερα, αλλά ξανά το τελευταίο διάστημα, κάποιοι φαίνεται να επιχειρούν να εργαλειοποίησουν  την υπόθεση αυτή περιφερόμενοι, παίζοντας το ρόλο του «Κηνσορα» (τιμητή) και αποζητώντας, μάλλον, λίγη δημοσιότητα, επιδιώκουν, πιθανόν, να αποδοθεί Δικαιοσύνη, όχι στις αίθουσες των Δικαστηρίων, όπως επιβάλλεται, αλλά στα ΜΜΕ.

Στην προσπάθεια αυτή κάποιων, διαχέεται ένα κλίμα περί ευρύτερου «παραδικαστικού κυκλώματος», «πλοκαμιών», «εγκληματικής οργάνωσης», «κουκουλώματος», ενώ συχνά αναφέρεται κάποια φερόμενη συνεργασία κάποιων δικηγόρων (που δεν κατονομάζονται) σε όλα τα παραπάνω.

Όλα αυτά βέβαια, σε περίπτωση που δεν ισχύουν, βλάπτουν ανεπανόρθωτα το κυρος της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα.

Το θέμα πρέπει να τοποθετηθεί στις πραγματικές του διαστάσεις. Η ποινική έρευνα θα καταδείξει αν το πρόβλημα προήλθε ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς ενός ανθρώπου η περισσότερων. Όχι εμείς στα κανάλια και στις εφημερίδες.

Η εποχή των «Τιμητών» έχει παρέλθει πια και δεν είναι δυνατόν να δυσφημίζεται συλλήβδην και αόριστα ολόκληρο η ένα μέρος του δικηγορικού σώματος της Κέρκυρας, για λίγα λεπτά δημοσιότητας του οιουδήποτε.

Οποίος αποδίδει δημόσιες κατηγορίες, οφείλει να το κάνει με ονόματα.

Και επιτέλους, ας αφήσουμε την Δικαιοσύνη να λειτουργήσει εν ηρεμία και απρόσκοπτα. Δεν έχει ανάγκη από πάτρωνες. Εκείνη το θέμα το διερευνά και ξέρει πολύ καλά να προστατεύει και να αυτοπροστατεύεται».

*Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ