Πέμπτη 26 Μαϊου 2022

Παρέμβαση Βασιλικής Θάνου υπέρ της πρότασης Πολάκη (και κατά δικαστικών ενώσεων) για εθελούσια έξοδο στο Δικαστικό Σώμα

Σε τοποθέτηση της, η Βασιλική Θάνου τάσσεται υπέρ του βουλευτή και κατά των όσων είπαν οι δικαστικές ενώσεις, μιλώντας για “μονομερή κριτική”.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση Βασιλικής Θάνου υπέρ της πρότασης Πολάκη (και κατά δικαστικών ενώσεων) για εθελούσια έξοδο στο Δικαστικό Σώμα eurokinissi

Βασιλική Θάνου: Με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να βρίσκεται στο στόχαστρο των δικαστικών ενώσεων, επ’ αφορμή των πρόσφατων δηλώσεων του περί «δεύτερης σχολής δικαστών» και ενός νέου μέτρου εθελούσιας εξόδου, βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο της Βασιλικής Θάνου.

Βασιλική Θάνου

Υπέρμαχος των δηλώσεων Πολάκη εμφανίστηκε λοιπόν με παρέμβασή της η πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ., Βασιλική Θάνου, αναφέροντας πως η πρακτική αυτή έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν επί των ημερών τότε διακυβέρνησης Ν.Δ.

Η κυρία Θάνου επικεντρώνεται στο γεγονός πως «η εθελουσία έξοδος έχει πάντοτε ως αναγκαία και λογική συνέπεια την ανανέωση του Σώματος με διορισμούς νέων δικαστών, προς συμπλήρωση των κενών θέσεων». Και προς επίρρωση των θέσεων της αναφέρει ότι αυτά «δεν πρέπει να αποσιωπώνται (ηθελημένα) από όσους ασκούν μονομερή κριτική εναντίον συγκεκριμένου βουλευτή».

Βασιλική Θάνου: Αναλυτικά η δήλωση της

Βασιλική Θάνου

“Έχει ήδη πραγματοποιηθεί εθελούσια έξοδος για τους δικαστές, κατά το παρελθόν δύο φορές με πιο πρόσφατο το ν. 3680/2008, επί κυβέρνησης Ν.Δ., με αναγνώριση πλασματικών ετών συντάξιμης υπηρεσίας και χορήγηση του επόμενου βαθμού, προς διευκόλυνση της αποχώρησης εκείνων που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Αποχώρησαν τότε 80 δικαστές.

Το πρόγραμμα αυτό πρότεινε και πάλι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στις 4 και 18 Δεκεμβρίου 2021.

Αντίστοιχα, εισηγήσεις προς σχετική νομοθέτηση, σύμφωνα με έγκυρες νομικές πηγές, γίνονται προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα, ο οποίος δεν απέρριψε τη σκέψη αυτή σε πρόσφατη συνέντευξή του (Καθημερινή της Κυριακής, 21 Δεκεμβρίου 2021).

Η εθελουσία έξοδος έχει πάντοτε ως αναγκαία και λογική συνέπεια την ανανέωση του Σώματος με διορισμούς νέων δικαστών, προς συμπλήρωση των κενών θέσεων.

Όλα τα ανωτέρω δεν πρέπει να αποσιωπώνται (ηθελημένα) από όσους ασκούν μονομερή κριτική εναντίον συγκεκριμένου βουλευτή.

Η κριτική για να πείθει, πρέπει να είναι αντικειμενική. Διαφορετικά εκθέτει εκείνον που την ασκεί και κλονίζει την αξιοπιστία του”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ