Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Παρέμβαση-βόμβα της Εισαγγελίας Εφετών: Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης σε τιμές ευκαιρίας

Ζητά να διερευνηθεί η τέλεση αδικημάτων, ακόμα και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι υπάλληλοι στο επίκεντρο της έρευνας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση-βόμβα της Εισαγγελίας Εφετών: Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης σε τιμές ευκαιρίας dikastiko
Εισαγγελία Εφετών: Στο στόχαστρο της εισαγγελίας Εφετών μπαίνουν γιατροί, φαρμακοποιοί και πολλοί ακόμη καθώς διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης έναντι χρηματικού ποσού όπως έγραψε το dikastiko.gr 
Εισαγγελία Εφετών
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ διέταξε τη διενέργεια ευρείας έρευνας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
Στα ρεπορτάζ αποκαλύφθηκε η πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης έναντι ποσού 500 ευρώ και Rapid test έναντι αμοιβής, ακόμα και από φαρμακεία, για εικονικά αποτελέσματα από μοριακά ή rapid test. Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι πολίτες επιδιώκουν να αγοράσουν ακόμα και από φαρμακεία αποτελέσματα των εν λόγω τεστ, χωρίς να έχουν προβεί στον αντίστοιχο έλεγχο.
Εισαγγελία Εφετών
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών με την παραγγελία της ζητά να ερευνηθεί τέλεση αδικημάτων όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), η υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού ( άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, η έκδοση ψευδών βεβαιώσεων ( άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και η παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κορονοιο ( άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

Εισαγγελία Εφετών: Έρευνα για πλαστά πιστοποιητικά μέσω διαδικτύου, αλλά και made in Βουλγαρία

Μία ολόκληρη φάμπρικα έχει στηθεί για την… εξυπηρέτηση των αντιεμβολιαστών, με κυκλώματα να πωλούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή ακόμη και αρνητικά αποτελέσματα rapid test.

Η «ταρίφα» ξεκινάει από 65 ευρώ για τα rapid test και φτάνει μέχρι και τα 500 ευρώ για πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα εγχώρια κυκλώματα δρουν κυρίως μέσω διαδικτύου και αρκετοί είναι εκείνοι που μέσα από σελίδες στα social media αναζητούν επιτήδειους σε Ελλάδα και εξωτερικό ώστε να μπορούν να προμηθευτούν πλαστά πιστοποιητικά αλλά και αρνητικά rapid test.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του OPEN TV, όσοι αναζητούν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού στις δεκάδες σελίδες αρνητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραπέμπονται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα με πλαστογραφημένα μηνύματα.

«Τα πιστοποιητικά μας κοστίζουν 165 ευρώ. Για λόγους ασφαλείας, προτιμούμε όλες οι πληρωμές να γίνονται μέσω bitcoin, καθώς διασφαλίζεται η ταυτότητα των εμπλεκόμενων», αναφέρει το σχετικό μήνυμα των επιτήδειων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα και για επιλογή εμβολίου. Ο διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης μιλώντας στο OPEN είπε πως το βασικό ελεγκτικό αντικείμενο θα είναι οι έλεγχοι ταυτοπροσωπίας αλλά και χρήσης πιστοποιητικών που δεν ελέγχονται ως γνήσια.

Η Βόρεια Ελλάδα έχει στο μεταξύ κατακλυστεί από πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία οι πολίτες προμηθεύονται έναντι 300 ευρώ από τη Βουλγαρία όπου εκεί λειτουργεί ένα μεγάλο κύκλωμα απατεώνων.

Τη δράση του παράνομου κυκλώματος στην Ελλάδα με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία αποκτούν όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά θέλουν να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, παρουσίασε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στη Βουλγαρία, το σύστημα εμβολιασμού τους γίνεται από οικογενειακούς γιατρούς, σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον και αυτό φαίνεται να έχει δώσει την ευχέρεια σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την μαρτυρία «μεσάζοντα» που προβλήθηκε στην εκπομπή «Από τις έξι», με μόλις 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

«Σκέφτομαι να πάω να αγοράσω πλαστό πιστοποιητικό αφού δίνω τόσα λεφτά στα rapid test. Συμφέρει, 300 ευρώ δεν είναι τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά αντεμβολιαστής μιλώντας στον ΣΚΑΙ, λέγοντας πως ένας φίλος του πρότεινε να ταξιδέψουν αυθημερόν και να συναντήσουν μέλη του κυκλώματος. Εισαγγελία Εφετών

Πάντως, οι αρμόδιοι από Ελληνικής πλευράς, τονίζουν πως έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι εμβολιασμοί Ελλήνων (μονίμων κάτοικων της χώρας μας), που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό και δη σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ