Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Παρέμβαση υπουργείου Δικαιοσύνης για τους απλήρωτους ασκούμενους δικηγόρους

Μετά από αίτημα του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Δ. Βερβεσού για την τρίμηνη καθυστέρηση καταβολής των απασχολούμενων μέσω ΕΣΠΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση υπουργείου Δικαιοσύνης για τους απλήρωτους ασκούμενους δικηγόρους

Ασκούμενοι δικηγόροι: Την αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης και τη λήψη άμεσων ενεργειών προκάλεσε η προ ημερών επιστολή του Προέδρου των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσού, σχετικά με τη καταβολή οφειλομένων μισθών σε ασκούμενους δικηγόρους που συμμετέχουν σε Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

«Έχουµε γίνει αποδέκτες αναφορών ασκούμενων δικηγόρων, που πραγµατοποιούν από 30.8.2021 πρακτική άσκηση σε δικαστήρια και εισαγγελίες, στα πλαίσια του προγράµµατος ΕΣΠΑ «Πρακτική άσκηση αποφοίτων νοµικών σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλµατος δικηγόρου», σύµφωνα µε τις οποίες (αναφορές) δεν έχει µέχρι σήµερα καταβληθεί η προβλεπόµενη αµοιβή των 600 ευρώ ανά µήνα» ανέφερε ο κ. Βερβεσός. Ασκούμενοι δικηγόροι

«Επειδή οι συνάδελφοι διανύουν ήδη τον τρίτο µήνα πρακτικής άσκησης, και δεν έχουν ακόµη λάβει την οφειλόμενη αμοιβή για τις εκ µέρους τους παρασχεθείσες υπηρεσίες, παρακαλούµε όπως προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να καταβληθούν άµεσα τα οφειλόµενα σε όλους τους συµµετέχοντες ασκούµενους δικηγόρους».

Η ανταπόκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης υπήρξε άμεση με την υπηρεσιακή γραμματέα να καλεί με έγγραφό της προς τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ να παράσχει εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους για τους οποίους έχει καθυστερήσει από την Υπηρεσία η κίνηση της προβλεπόμενης διαδικασίας για την πληρωμή στον προσήκοντα χρόνο των οφειλόμενων αμοιβών των ασκούμενων δικηγόρων.

«Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι έχει καθυστερήσει ήδη τρεις μήνες η οφειλόμενη από το Υπουργείο αμοιβή για την πρακτική άσκηση των ασκούμενων δικηγόρων που απασχολούνται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης» αναφέρεται στο έγγραφο, με την υπηρεσιακή γραμματέα να επισημαίνει πως «επίσης, το γραφείο μας τις τελευταίες δύο μέρες έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από τους ίδιους τους ασκούμενους δικηγόρους για την καθυστέρηση αυτή». Ασκούμενοι δικηγόροι

Παράλληλα, σημειώνεται προς την Υπηρεσία Επιτελικής Δομής του ΕΣΠΑ ότι έχει προσκομίσει στο Υπουργείο δύο καταστάσεις πληρωμής, οι οποίες «έχουν συνυπογράφει από εσάς, η μεν πρώτη στις 2/11/2021 και η δεύτερη στις 16/11/2021».

Και καταλήγει η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης: «Ενόψει των ανωτέρω και δεδομένου ότι το ζήτημα που έχει τεθεί εκθέτει σοβαρά το Υπουργείο, ενώ συγχρόνως το Υπουργείο δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή, γεγονός που προκύπτει άλλωστε από την χρονική αλληλουχία των υπογραφών επί των καταστάσεων δαπάνης, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα:

  1. Ποια χρονικά διαστήματα καλύπτει κάθε μια από τις παραπάνω πληρωμές.
  2. Για ποιους λόγους έχει καθυστερήσει από την Υπηρεσία σας η κίνηση της προβλεπόμενης διαδικασίας για την πληρωμή στον προσήκοντα χρόνο των οφειλόμενων αμοιβών των ασκούμενων δικηγόρων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ