Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτό είναι το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας – Επικεφαλής ο Παναγιώτης Δουδωνής

Στη δεύτερη θέση ο Δημήτρης Μάντζος και στην τρίτη η Ελένη Χρονόπουλου. Οι εκπλήξεις στα ονόματα του Ψηφοδελτίου Επικρατείας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτό είναι το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας – Επικεφαλής ο Παναγιώτης Δουδωνής eurokinissi

Στη δημοσιότητα δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ είναι ο συνταγματολόγος Παναγιώτης Δουδωνής, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Μάντζος και στην τρίτη η Ελένη Χρονοπούλου.

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

eurokinissi

Οι υποψήφιοι βουλευτές στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι οι εξής:

1. Παναγιώτης Δουδωνής 2. Δημήτρης Μάντζος 3. Ελένη Χρονοπούλου 4. Αγάθη-Ρόζα Βρεττού 5. Κώστας Χρυσόγονος 6. Ιωάννα Τζουλάκη 7. Μαριζέτα Αντωνοπούλου 8. Ελένη Άννα Δημητρακούδη 9. Χρήστος Χρυσολωράς 10. Νίκος Σαργκάνης 11. Αχιλλέας Παπακώστας 12. Γρηγόρης Λαμπράκης 13. Γεωργία Καζά 14. Σίμος Γερασιμίδης 15. Νίκος Χριστοδουλάκης

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Έξι γυναίκες και έμφαση στα νέα πρόσωπα

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από 6 γυναίκες και πολύ έντονη την παρουσία νέων προσώπων. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, ο οποίος από το 2022 έχει στρατευθεί με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η Ελένη Χρονοπούλου είναι στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας εκπροσωπώντας – όπως της είχε προτείνει εδώ και μήνες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής – τον απόδημο Ελληνισμό. Η κυρία Χρονοπούλου ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταλάβει την τρίτη θέση, προκειμένου να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα θάρρους σε κάθε γυναίκα, αλλά ταυτοχρόνως να μην αφήνεται η αίσθηση ότι διεκδικεί προσωπικό όφελος.

Στο πρόσωπο τής καταξιωμένης ιατρού Ρόζας Βρεττού, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζει τη σημασία που έχει για τον ίδιο και για το κόμμα, η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Ιωάννα Τζουλάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο σε Ελλάδα και εξωτερικό και το 2019 τιμήθηκε με το βραβείο L’Oréal Unesco για τις γυναίκες στις επιστήμες.

Η Ελεάννα Δημητρακούδη θεωρείται expert για τα θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει συμμετάσχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις και την υιοθέτηση της νομοθεσίας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Ο Αχιλλέας Παπακώστας είναι από τους πολλά υποσχόμενους της νέας γενιάς ζωγράφων.

Ο Χρήστος Χρυσολωράς είναι ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα νέου και καινοτόμου αγρότη.

Στη 10η θέση, «το 10 το καλό» σύμφωνα με τους ποδοσφαιρικούς όρους είναι ο Νίκος Σαργκάνης, ο επονομαζόμενος και «φάντομ» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη συμμετέχει επίσης σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός και επικεφαλής του In Social Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος έχει επιμεληθεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καταλαμβάνει την τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ