Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2022

Πατούλης: Να κλείσουν προληπτικά σχολεία και πανεπιστήμια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πατούλης: Να κλείσουν προληπτικά σχολεία και πανεπιστήμια

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με δηλώσεις του αναφέρεται στην αναγκαιότητα να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κοροναϊού και προτείνει «να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων για χώρους και δραστηριότητες με συγχρωτισμό και η προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και Πανεπιστημίων των περιοχών που έχουν κρούσματα».

«Υπάρχουν ήδη επιστημονικές απόψεις που λένε πως το κλείσιμο σχολείων δεν θα αναστείλει μεν τη διάδοση του ιού αλλά θα καθυστερήσει την εξέλιξή του και θα δώσει τον χρόνο που χρειάζεται και το ΕΣΥ. Καλύτερα να είμαστε υπερβολικοί στην πρόληψη παρά να τρέχουμε στην καταστολή». «Ο ΕΟΔΥ μαζί με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα πρέπει να εξετάσουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να αναστείλουν τη λειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στο MEGA, συμπληρώνοντας πως έχει έρθει σε επαφή και με τον υπουργό.

Η πρόταση του ΙΣΑ

Πρόταση για κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων διατύπωσε την Πέμπτη και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανησυχία του για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας και συνιστά ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση. Ο ΙΣΑ τονίζει την ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην πρόληψη τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού στο γενικό πληθυσμό.

Προτείνει τα εξής:

Να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές σε χώρους και δραστηριότητες στους οποίους επικρατεί συγχρωτισμός και ευνοείται η μετάδοση του ιού.

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στις Περιφερειακές Ενότητες, στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα όπως συνιστά ομάδα επιστημόνων.

Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να αντεπεξέλθει σε περίπτωση επιδημίας. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ.

Να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες για το υγειονομικό προσωπικό που είναι εκτεθειμένο και αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου για νόσηση από τον ιό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ