Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Πάτρα: 17 μαθητές παιδικού σταθμού από τη Ναύπακτο νοσηλεύονται με συμπτώματα σαλμονέλας

Από τις αρμόδιες Αρχές της Αιτωλιακαρνανίας είναι σε εξέλιξη έρευνα στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάτρα: 17 μαθητές παιδικού σταθμού από τη Ναύπακτο νοσηλεύονται με συμπτώματα σαλμονέλας eurokinissi

Συναγερμός έχει σημάνει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών στο οποίο μεταφέρθηκαν 17 παιδιά με συμπτώματα σαλμονέλας, από παιδικό σταθμό στη Ναύπακτο.

παιδιά με συμπτώματα σαλμονέλας

eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από τους γονείς τους, με τους γιατρούς να τα υποβάλλουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Παιδιά με συμπτώματα σαλμονέλας: Πραγματοποιείται εργαστηριακός έλεγχος

Από τα 17 τα 15 νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και τα δύο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Από τα 15 που νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο, τα δύο παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, η κατάστασή τους όμως αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

Σαλμονέλα στην Πάτρα

Freepik

Είναι ήδη σε εξέλιξη ο εργαστηριακός έλεγχος, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το μικρόβιο που πρόσβαλλε τους μικρούς μαθητές και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο ιατρικές “πηγές” αναφέρουν πως τα συμπτώματα οδηγούν στην εκτίμηση πως πρόκειται για σαλμονέλα η οποία προκλήθηκε από τροφή.

Ήδη από τις αρμόδιες Αρχές της Αιτωλοκαρνανίας είναι σε εξέλιξη έρευνα στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό προκειμένου από τον έλεγχο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της εκδήλωσης των συμπτωμάτων στα παιδιά.

Σαλμονέλα: Αυτά είναι τα πρώτα συμπτώματα που πολλοί τα μπερδεύουν με γαστρεντερίτιδα

Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας (Salmonella) είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει την εντερική οδό. Τα βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως ζουν στο εντερικό σύστημα ζώων και ανθρώπων και αποβάλλονται μέσω των περιττωμάτων. Οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

Συμπτώματα

Η μόλυνση από σαλμονέλα συνήθως προκαλείται από την κατανάλωση ωμών ή όχι καλά μαγειρεμένων κρεάτων, πουλερικών, αυγών ή άλλων προϊόντων με αυγό. Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από αρκετές ώρες έως και δύο ημέρες μετά την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής. Οι περισσότερες μολύνσεις σαλμονέλας μπορεί να παρερμηνευθούν αρχικά ως γαστρεντερίτιδα

Τα πιθανά σημάδια και συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Ναυτία
  • Εμετός
  • Κοιλιακές κράμπες/πόνοι
  • Διάρροια
  • Πυρετός
  • Ρίγη
  • Πονοκέφαλος
  • Αίμα στα κόπρανα

Τα συμπτώματα της μόλυνσης από σαλμονέλα γενικά διαρκούν 4-7 ημέρες, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες προκειμένου το εντερικό σας σύστημα να επιστρέψει στο κανονικό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ