Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο προφυλακισθέντες για τη φωτιά στο Γηροκομείο – Οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε ο ανακριτής

Καθοριστικά για την αποφυλάκιση των νέων ήταν τα νέα στοιχεία που εισφέρθηκαν από τους δικηγόρους τους, Παναγιώτη Κοραντζόπουλο, Παναγιώτη Καποτά και Θεοφάνη Χριστόπουλο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο προφυλακισθέντες για τη φωτιά στο Γηροκομείο – Οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε ο ανακριτής EUROKINISSI

Την αποφυλάκιση των δύο νέων που είχαν προφυλακιστεί στις 19 Αυγούστου κατηγορούμενοι για φωτιά στην περιοχή Γηροκομείο της Πάτρας αποφάσισε ο ανακριτής, ύστερα από τη θετική εισήγηση της αρμόδιας εισαγγελέα.

Στους δύο νέους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίας το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Ελεύθεροι προφυλακισθέντες για εμπρησμό: Τα νέα στοιχεία

Καθοριστικά για την αποφυλάκιση των νέων ήταν τα νέα στοιχεία που εισφέρθηκαν από τους δικηγόρους τους, Παναγιώτη Κοραντζόπουλο, Παναγιώτη Καποτά και Θεοφάνη Χριστόπουλο, και ενίσχυσαν τα επιχειρήματα υπέρ της αποφυλάκισης.

Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thebest.gr, είναι:

  • Το νέο πόρισμα που είχε ζητήσει η αναπληρώτρια Ανακρίτρια -είχε την υπόθεση στην αρχή- από την Πυροσβεστική και το οποίο, όπως και το πρώτο, αναφέρει ότι η φωτιά ξέσπασε από κηλίδωση και όχι από εμπρησμό.
  • Η πραγματογνωμοσύνη του τεχνικού συμβούλου των δύο οικογενειών, Ανδριανού Γκουρμπάτση, στην οποία αναφέρεται ότι η φωτιά δεν προκλήθηκε από εμπρησμό, αλλά από «κηλίδωση», δηλαδή από αιωρούμενες καύτρες που μεταφέρθηκαν από το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς.
  • Έγγραφο του Δασαρχείου, που αναφέρει ότι η έκταση που κάηκε στην περιοχή του Γηροκομείου, δεν ήταν δασική αλλά αγροτική.
  • Βεβαίωση της Πυροσβεστικής ότι στο δελτίο συμβάντων δεν δηλώθηκε η συγκεκριμένη πυρκαγιά ως αυτοτελής φωτιά, από τον οποιονδήποτε, είτε από πολίτη είτε από πυροσβέστη.

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια της υπόθεσης, πρόκειται για ένα ζήτημα που αναμένεται να κριθεί μετά από 4-5 μήνες καθώς η δικογραφία ακόμα είναι ανοιχτή και εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία.

Όταν αυτή κλείσει, ο Ανακριτής θα την στείλει στο Εισαγγελέα, ο οποίος θα τη διαβιβάσει σε Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα παραπέφτουν οι δύο νεαροί στο ακροατήριο ή η δικογραφία θα μπει στο αρχείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ