Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Πάτρα: Νόμιζαν ότι κακοποιεί τη σύντροφό του ενώ εκείνος προσπαθούσε να τη σώσει

Γείτονες κάλεσαν τις αρχές για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αλλά η πραγματικότητα ήταν...διαφορετική

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάτρα: Νόμιζαν ότι κακοποιεί τη σύντροφό του ενώ εκείνος προσπαθούσε να τη σώσει eurokinissi

Σωτήρια φαίνεται πως αποδείχθηκε για τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας, η καταγγελία που έκαναν γείτονες στις αρχές για ενδοοικογενειακή βία, όχι όμως για τους προφανείς λόγους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, το περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου όταν κάτοικοι σε γειτονιά της πόλης κάλεσαν τις αρχές για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Η καταγγελία, η οποία έγινε καθώς ακούγονταν φωνές από το σπίτι του νεαρού ζευγαριού, οδήγησε στην άμεση κινητοποίηση των αρχών, με τους αστυνομικούς ωστόσο, όταν έφθασαν στο σπίτι, να συνειδητοποιούν ότι η πραγματικότητα ήταν αρκετά…διαφορετική.

Απόπειρα αυτοκτονίας

unsplash

Σωτήρια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία: Τι είχε συμβεί

Συγκεκριμένα, όταν οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι του ζευγαριού, διαπίστωσαν ότι όχι μόνο ο άνδρας δεν κακοποιούσε την σύντροφό του, αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούσε με το ζόρι να πείσει την γυναίκα να κάνει εμετό.

Όπως αποδείχθηκε η νεαρή κοπέλα είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών. Έντρομος ο σύντροφός της προσπαθούσε να τη βοηθήσει ώστε να αποβάλλει την ποσότητα της φαρμακευτικής ουσίας.

Εν τέλει οι αστυνομικοί μετέφεραν την κοπέλα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε πλύση στομάχου και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Με πληροφορίες από pelop.gr, tempo24.news

Οδηγίες της ΕΛΑΣ για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, δημιούργησε Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, οι οποίες λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια. Συγκεκριμένα, ιδρύθηκαν 73 επιτελικές Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, καθώς και 18 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με επιχειρησιακά-προανακριτικά καθήκοντα. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Αν είστε θύμα:

 • Καλέστε το 100.
 • Αν δεν μπορείτε να μιλήσετε, στείλτε γραπτό μήνυμα (sms) στο 100, με: Ακριβή διεύθυνση – Ονοματεπώνυμο – Είδος επείγουσας ανάγκης (π.χ. «κινδυνεύει η ζωή μου», «δέχομαι βία από τον/τη σύζυγό μου»).
 • Εάν εσείς δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 100, ζητήστε από κάποιον άλλον να ειδοποιήσει τις Αρχές για εσάς (π.χ. από κάποιον οικείο ή το γιατρό σας).
 • Αναζητήστε ιατρική περίθαλψη και πείτε στο γιατρό όλη την αλήθεια.
 • Υποβάλλετε μήνυση στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ή στο πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Για κατευθύνσεις και οδηγίες, τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Καλέστε τη Γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που απευθύνεται σε γυναίκες, για ψυχοκοινωνική στήριξη, νομικήσυμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες. Επικοινωνία και μέσω e-mail στο [email protected].

Αν γνωρίζετε κάποιον που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία:

 • Σε περίπτωση άμεσης ανάγκης, καλέστε εσείς το 100.
 • Ενημερώστε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή το πλησιέστερο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου υφίσταται.
 • Επικοινωνήστε με τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). (Δείτε εδώ τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) των Υπηρεσιών).
 • Ενημερώστε το θύμα για τους τρόπους επικοινωνίας με τις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
 • Ενθαρρύνετε το θύμα να καλέσει για ψυχοκοινωνική υποστήριξη τη Γραμμή SOS 15900 για κακοποιημένες γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα: www.isotita.gr www.womensos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ