Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Εισαγγελέας για ένταλμα Πισπιρίγκου: “Εάν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους”

Έτσι αιτιολογεί το ένταλμα σύλληψης ο εισαγγελέας που ζήτησε την έκδοσή του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας για ένταλμα Πισπιρίγκου: “Εάν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους” MEGA

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Δ. Ελευθεριάνο, κατά της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα που βρήκαν τραγικό θάνατο, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η δίωξη αφορά μόνο τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, ενώ η μητέρα των τριών κοριτσιών βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, καθώς όπως έγραψε το dikastiko.gr, συνελήφθη από την ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Η ουσία που εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ήταν μία και ήταν τοξική ήταν μία, ενώ οι γιατροί στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι δεν χορήγησαν ποτέ στο παιδί αυτή την ουσία.

Ρούλα Πισπιρίγκου

star

Τη Ρούλα Πισπιρίγκου ακολουθούσαν όλο αυτό το διάστημα αστυνομικοί που την επιτηρούσαν. Το κομβικό σημείο ήταν η ανίχνευση από τα επιστημονικά εργαστήρια του ΑΠΘ της ουσίας κεταμίνη. Είναι μία ουσία που κατά τους ειδικούς μπορεί να προκαλέσει θάνατο στο παιδί η σε οποιονδήποτε άνθρωπο εάν χορηγείται είτε σε μικρές είτε σε μεγάλες ποσότητες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση που στήθηκε ήταν αστραπιαία. Η εισαγγελία έλαβε τη δικογραφία από το Ανθρωποκτονιών προκειμένου να μελετήσει τα στοιχεία όπου εκεί αναφέρονται τα περί ανθρωποκτονίας. Ταυτόχρονα οι άνθρωποι της ασφάλειας έφτασαν στην Πάτρα και πήραν τη γυναίκα για να τη μεταφέρουν στην Αθήνα, χωρίς να την συλλάβουν γιατί δεν υπήρχε η ποινική δίωξη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι είναι η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις όμως έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως και ενδομυϊκώς ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη.

Η κεταμίνη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963.

Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.

Γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξήγαγαν την πρώτη δοκιμή της κεταμίνης για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, δήλωσαν ότι δίνει άμεσα και «θεαματικά» αποτελέσματα και κρίνεται ως μια νέα και πολλά υποσχόμενη θεραπεία για την κατάθλιψη. Συγκεκριμένα, μια ομάδα στο Ίδρυμα για την Υγεία στην Οξφόρδη το οποίο υπάγεται στο βρετανικό ΕΣΥ (NHS), χορήγησε σε ασθενείς δόσεις κεταμίνης πάνω από 40 λεπτά μέχρι και έξι φορές. Οι οκτώ έδειξαν βελτίωση στα δηλωθέντα επίπεδα κατάθλιψης, ενώ οι τέσσερις από αυτούς έδειξαν τόσο σημαντική βελτίωση ώστε δεν χαρακτηρίζονταν πλέον ως καταθλιπτικοί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ