Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023

Πάτρα: “Βροχή” καταγγελιών σε 3 διαφορετικά Γυμνάσια για άγριο ομαδικό διαδικτυακό bullying σε μαθήτριες

Μητέρα μαθήτριας Β’ γυμνασίου κατήγγειλε ότι η κόρη της έπεσε θύμα διαδικτυακού bullying με αναρτήσεις που γίνονται σε τουλάχιστον δύο ομαδικές δημόσιες σελίδες στο instagram

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάτρα: “Βροχή” καταγγελιών σε 3 διαφορετικά Γυμνάσια για άγριο ομαδικό διαδικτυακό bullying σε μαθήτριες Freepik

“Βροχή” καταγγελιών σε τρία διαφορετικά Γυμνάσια στην Πάτρα για άγριο ομαδικό διαδικτυακό bullying σε μαθήτριες απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων.

Διαδικτυακό bullying

Unsplash

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου μητέρα μαθήτριας Β’ γυμνασίου κατήγγειλε στην «Πελοπόννησο» ότι η κόρη της έπεσε θύμα διαδικτυακού bullying με αναρτήσεις που γίνονται σε τουλάχιστον δύο ομαδικές δημόσιες σελίδες στο instagram. Πρόκειται για σελίδες που έχουν κατασκευαστεί από αγόρια συμμαθητές της και στις οποίες σχολιάζουν συνήθως τα κορίτσια των τάξεων αλλά και κάποιες καθηγήτριες.

Οι χαρακτηρισμοί που αποδίδουν στις ανήλικες, ηλικίας 13, 14 και 15 ετών, είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων υβριστικοί ενώ περιγράφουν και χαρακτηριστικά του σώματός τους με αήθεις εκφράσεις.

Οι γονείς έχουν συνασπιστεί σε μία προσπάθεια να ενημερώσουν τις Αρχές αφού τα κορίτσια τους επιστρέφουν σπίτι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, πληροφορούμενα όσα γράφουν συμμαθητές τους.

Διαδικτυακό bullying

unsplash

Διαδικτυακό bullying: Θύματα και καθηγήτριες

Σε σχέση με τις καθηγήτριες, οι χαρακτηρισμοί αφορούν τόσο στην εμφάνισή τους όσο και στο μάθημά τους. Για τις ανήλικες μαθήτριες έχουν γραφτεί και σεξιστικά σχόλια με αποτέλεσμα να θίγεται η προσωπικότητά τους και να γίνεται ευθέως προσβολή τους με κίνδυνο να μπαίνουν «ταμπέλες» στη σχολική τους ζωή.

Το διαδικτυακό bullying δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανές. Ευτυχώς στην περίπτωση αυτή, η ανήλικη ενημέρωσε άμεσα τη μητέρα της και υπήρξε παρέμβαση. Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις στους δύο αυτούς «λογαριασμούς» του instagram πιθανόν να προωθούνται σε πολλούς ακόμη συμμαθητές ακόμη και άλλων γυμνασίων της πόλης, με αποτέλεσμα ο διασυρμός να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ