Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Πάτρα: Στην Εισαγγελία η Πισπιρίγκου μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών που την “καίει” – Πιθανές νέες διώξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ασφυκτικό θάνατο αποδιδόμενο σε δολοφονία αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλογρηά για την Μαλένα και την Ίριδα. Τι καταθέτουν οι συγγενείς της Πισπιρίγκου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάτρα: Στην Εισαγγελία η Πισπιρίγκου μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών που την “καίει” – Πιθανές νέες διώξεις – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Την πόρτα των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών δεν αποκλείεται να περάσει ξανά η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, που έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η «αυλαία» στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη ετοιμάζεται να πέσει μετά την κατάθεση του πορίσματος των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Πάτρα

pelop.gr

Η έρευνα των δύο ιατροδικαστών σύμφωνα με το πόρισμα, και αφού έχουν αναλυθεί όλα τα προηγούμενα πορίσματα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο και για τις δύο περιπτώσεις, και δεν πρόκειται για θάνατο που οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει το in.gr η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται εντός των ημερών από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών που χειρίζονται την έρευνα της Εισαγγελίας για νέες εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου για τις δολοφονίες και των δύο άλλων παιδιών της.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών ανοίγει τον δρόμο στους εισαγγελείς να προχωρήσουν την έρευνά τους, καλώντας τη Ρούλα Πισπιρίγκου -σε πρώτη φάση- ως ύποπτη, για ανθρωποκτονία κατά συρροή. Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής της, οι εισαγγελείς θα ασκήσουν εναντίον της νέα ποινική δίωξη.

Πάτρα: Η αντίδραση Πισπιρίγκου

Την Δευτέρα, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς, όπως υποστήριξε «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε μετά από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, τελικώς δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη κεταμίνης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «βλέπετε λοιπόν ότι δεν ήταν βασανίστρια; Επί μήνες ακούμε όχι μόνο ότι είχε κάνει κακό στο παιδί της, αλλά ότι το βασάνιζε επί μήνες, χορηγώντας του δηλητήρια. Επιβεβαιώθηκε αυτό που μου έλεγε από την αρχή και με σθένος (ενν. η Ρούλα Πισπιρίγκου), πως ουδέποτε χορήγησε στην Τζωρτζίνα οποιαδήποτε ουσία για να της κάνει κακό».

Ακόμη, όπως σημείωσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι αρνητική να γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αγωνία ενόψει της δημοσιοποίησης του πορίσματος και αυτό που κατά λέξη του αναφέρει είναι «Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό», συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Πάτρα: Τι λέει το πόρισμα

Το πόρισμα βασίζεται στις εξετάσεις που έγιναν εκ νέου μία προς μία και όχι απλά «διαβάζοντας» τα ευρήματα που ήδη υπήρχαν. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη διαδικασία όπου συνεκτιμήθηκαν τα τραύματα στο στόμα της Ιριδας, ενώ παράλληλα περιγράφεται και ένας ολόκληρος μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών με πάρα πολλά κοινά στοιχεία.

Η διαδικασία αυτή τηρήθηκε κατά γράμμα και βήμα – βήμα, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να ζητηθεί όποιος μελλοντικός επανέλεγχος. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο σημάδι στο μάγουλο της Ιριδας.

Παράλληλα, οι κ.κ. Καρακούκης και Καλόγρηας οδηγούνται στη διάγνωση της ασφυξίας μέσω της αξιολόγησης:

των δεικτών ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχο μέσω της ειδικής εξέτασης

-των εξωτερικών κακώσεων με εκδορές στη μύτη

-της ανάδειξης της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο), που η κυρία Τσάκωνα δεν κατέγραψε στην έκθεση της

-της ηπατικής βλάβης και όχι ανεπάρκειας, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα

-του έντονου βαθμού πνευμονικού οιδήματος και της συμφόρησης των πνευμόνων

Το πανάκι και όσα έδειξε η ειδική εξέταση

Στοιχείο – κλειδί το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας που βρέθηκε στην κούνια της. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα από ασφυξία.

Την εικόνα αυτή ολοκληρώνει και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της.

Πάτρα: Η κατάθεση της οικογένειας Πισπιρίγκου

Από τις 9.30 σήμερα το πρωί έχει μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου  προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίσκονται στην Αχαΐα, γι’ αυτό τον σκοπό και ήδη έχουν λάβει κατάθεση από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, στην πρόσφατη “επίσκεψή” τους στην πόλη.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε δηλώσει στους αστυνομικούς αδυναμία να μεταβεί στην Αθήνα για κατάθεση, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάζουν στη σχέση Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και το πώς ήταν η Ίριδα και η Τζωρτζίνα όταν βρίσκονταν στο σπίτι της γιαγιάς τους, καθώς η 33χρονη τα άφηνε αρκετές ώρες μαζί της.

Έως αύριο θα έχουν καταθέσει η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη, ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και ο πατριός της. Την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει και η αδελφή της, Δημήτρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ