Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Πάτρα: Στο εδώλιο ο ιερέας που λειτούργησε την εκκλησία εν μέσω πανδημίας

Ο ίδιος σε κείμενό του δηλώνει πως «επιτέλους, θα δικαστεί»!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πάτρα: Στο εδώλιο ο ιερέας που λειτούργησε την εκκλησία εν μέσω πανδημίας pelop.gr

Ο ιερέας λειτούργησε εν μέσω πανδημίας στην Πάτρα θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο. Πρόκειται για τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αναστάσιο Γκοτσόπουλο που κατηγορείται πως παραβίασε την κυβερνητική απόφαση αλλά και αυτήν του Μητροπολίτη Πατρών και της Ιεραρχίας της Ελλάδος και λειτούργησε στις 25 Μαρτίου 2020 τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου εν μέσω πανδημίας.

Ιερέας λειτούργησε εν μέσω πανδημίας: “Επιτέλους, θα δικαστώ!”

Ο ίδιος σε κείμενό του δηλώνει πως «επιτέλους, θα δικαστεί»! Μάλιστα αναφέρει πως «η άσκηση δίωξης για τέτοιο “αδίκημα” αποτελεί ξεχωριστή τιμή για ένα ιερέα και έτι πλέον. την ύψιστη τιμή -το ανώτατο οφίκιο κατά την εκκλησιαστική ορολογία- μετά την ιεροσύνη, συνιστά η καταδίκη του επειδή επιτέλεσε το ιερατικό του καθήκον».

Στη συνέχεια τα βάζει και με τους Ιεράρχες και την κυβέρνηση αναφέροντας: «Υπάρχει όμως μία σκιά που σκιάζει την απονεμηθείσα αυτή ιδιαίτερη τιμή: Το γεγονός ότι στην πατρίδα μας, η Νομοθετική Εξουσία εξουσιοδότησε τους αρμόδιους της Εκτελεστικής να απαγορεύσουν τελείως την τέλεση της Θ. Λειτουργίας και η αρμόδια Δικαστική Εξουσία (Εισαγγελική Αρχή) θεωρεί ως έγκλημα την τέλεση της Θ. Ευχαριστίας, τους δε υπεύθυνους ιερείς που τόλμησαν να ιερουργήσουν ως εγκληματίες, η δε Εκκλησιαστική Ηγεσία παρακολουθεί, στην καλύτερη περίπτωση, σιωπηλή και αμήχανη»!

Και συνεχίζει «Για να είμαι ειλικρινής προβληματίστηκα ιδιαίτερα έντονα για τον αν θα πρέπει να υπερασπιστώ εαυτόν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ή να Την αφήσω να με τιμήσει υπερβαλλόντως καταδικάζοντάς με επειδή ενεργώντας σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση και την ιερατική μου συνείδηση λειτούργησα του Ευαγγελισμού μη συμμορφούμενος στις παράλογες και αναποτελεσματικές και ασεβείς και αντισυνταγματικές κρατικές απαγορεύσεις.

Πάτρα

pelop.gr

Ο μοναδικός λόγος που αποφάσισα να υπερασπιστώ εαυτόν είναι ότι ενώ η καταδίκη μου αποτελεί για εμένα υπέρτατη τιμή, ταυτόχρονα αποτελεί:

  • ευθεία πρόκληση στην εκκλησιαστική συνείδηση του πιστού λαού,
  • όνειδος για την Ελληνική Πολιτεία, η οποία θέλει να διεκδικεί θέση στις σύγχρονες Δημοκρατίες που σέβονται το δικαίωμα της ελευθερίας της θρησκευτικής λατρείας στους πολίτες τους,
  • νομιμοποίηση του Καίσαρα αυτός να καθορίζει, περιφρονώντας την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, αν και πότε και πώς θα λειτουργούμε στους Ναούς μας, και τέλος
  • πρόσθετη αφορμή σκανδαλισμού του πιστού λαού και περαιτέρω κλονισμού της εμπιστοσύνης του προς την εκκλησιαστική Ηγεσία της χώρας μας»!

ΠΗΓΗ: pelop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ