Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Πειραιάς: Αστυνομικός της Δίωξης είχε εισχωρήσει στο καρτέλ – Το δρομολόγιο του κοντέινερ πριν πέσει στα “χέρια” των Ελληνικών Αρχών – ΒΙΝΤΕΟ

Έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών, διακίνηση ναρκωτικών με όφελος άνω των 75.000 ευρώ, προμήθεια ναρκωτικών για ίδια χρήση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πειραιάς: Αστυνομικός της Δίωξης είχε εισχωρήσει στο καρτέλ – Το δρομολόγιο του κοντέινερ πριν πέσει στα “χέρια” των Ελληνικών Αρχών – ΒΙΝΤΕΟ astynomia.gr

Τουλάχιστον 320 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν οι Αρχές σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες στο Λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Πέμπτης (23/5) για την υπόθεση συνεργάστηκαν η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, με τη συνδρομή του ΣΔΟΕ και της αμερικανικής DEA (Drug Enforcement Administration).

Στην κατοχή τους βρέθηκαν 131.675 ευρώ σε μετρητά, ποσό που πιθανολογείται ότι αποτελούσε μέρος της αμοιβής του μυστικού πράκτορα για τη μεταφορά του φορτίου με τα ναρκωτικά εκτός του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά.

Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών, διακίνηση ναρκωτικών με όφελος άνω των 75.000 ευρώ, προμήθεια ναρκωτικών για ίδια χρήση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο “μυστικός” της Δίωξης

Σύμφωνα με την kathimerini.gr, προηγήθηκε μυστική επιχείρηση τουλάχιστον ενός μήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας πράκτορας της Αστυνομίας κατάφερε να διεισδύσει στις τάξεις των ναρκεμπόρων και να τους παγιδεύσει, πείθοντάς τους ότι είχε τη δυνατότητα να βγάλει τα ναρκωτικά από το λιμάνι και να τα μεταφέρει σε ασφαλή χώρο, από όπου εκείνοι θα μπορούσαν να τα παραλάβουν.

Αυτό συνέβη το πρωί της Πέμπτης (22/5), με τον “μυστικό” της Δίωξης να οδηγεί τους κατηγορουμένους σε χώρο στον Πειραιά, προκειμένου να ελέγξουν και να παραλάβουν τα ναρκωτικά, όπου εκεί θα τους περίμεναν οι αστυνομικοί προκειμένου να προβούν σε συλλήψεις. 

320 κιλά κοκαΐνης: Το “ορφανό” φορτίο

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, μιλώντας στο Action24, αναφέρθηκε στα 210 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν μέσα σε φορτίο με γαρίδες στον Πειραιά αλλά και τα 100 κιλά κοκαΐνης λέγοντας πως η αστυνομία ακόμα δεν γνωρίζει ποιοι θα το παραλάμβαναν, χαρακτηρίζοντάς το «ορφανό». Σημείωσε πως τα 100 κιλά κοκαΐνης δεν φαίνεται να συνδέονται με τα 210 κιλά, που εντοπίστηκαν αρχικά.  Παράλληλα πρόσθεσε ότι τα 210 κιλά κοκαΐνης αρχικά θα μεταφέρονταν στην Αλβανία και από εκεί θα διακινούνταν σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Το μακρύ δρομολόγιο

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της kathimeri.gr, το εμπορευματοκιβώτιο ξεκίνησε τη διαδρομή του από το λιμάνι Γκουαγιακίλ του Ισημερινού. Πρόκειται για το συνηθέστερο λιμάνι από όπου εκκινούν τα κοντέινερ με τα ναρκωτικά που έχουν προορισμό τον Πειραιά. Ως νόμιμο φορτίο επελέγησαν όχι μπανάνες, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά κατεψυγμένες γαρίδες. Τα ναρκωτικά, συνολικά 180 συσκευασίες με κοκαΐνη, φορτώθηκαν στο κοντέινερ, με τη μέθοδο του rip on / rip off, πιθανόν σε στάση που πραγματοποίησε το φορτηγό πλοίο στον Παναμά. Τι σημαίνει η μέθοδος rip on / rip off; Μέλη του πληρώματος του πλοίου ή διεφθαρμένοι υπάλληλοι του λιμανιού παραβιάζουν τις σφραγίδες ενός εμπορευματοκιβωτίου και πετούν στο εσωτερικό του τα σακιά με την κοκαΐνη. Στη συνέχεια τοποθετούν νέα, πλαστή σφραγίδα και το κουτί με τα ναρκωτικά συνεχίζει το ταξίδι του. Στον τελικό προορισμό, με αντίστοιχο τρόπο τα ναρκωτικά αφαιρούνται από το κοντέινερ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ