Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023

Πειραιάς: Κοκαΐνη αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ εντόπισε η Δίωξη σε εμπορευματοκιβώτιο από το Εκουαδόρ – ΦΩΤΟ

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι ανέμεναν επικείμενη εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πειραιάς: Κοκαΐνη αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ εντόπισε η Δίωξη σε εμπορευματοκιβώτιο από το Εκουαδόρ – ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ακόμα ένα χτύπημα στη διακίνηση ναρκωτικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς την Ελλάδα, κατάφεραν να πετύχουν οι αστυνομικές αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, όπου κατάφεραν να εντοπίσουν εμπορευματοκιβώτιο με ποσότητα κοκαΐνης άνω των 57 κιλών.

Ειδικότερα, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι ανέμεναν επικείμενη εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά με την εισαγωγή ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, από χώρες της Λατινικής Αμερικής με τις προσπάθειες των αρχών για τον εντοπισμό τους να είναι αμείωτες.

Υπενθυμίζεται πως στις 27 Ιανουαρίου συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας δύο νεαρές Βραζιλιάνες καλλονές που έφτασαν στην Ελλάδα με 13 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές τους, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 23 Ιανουαρίου τελωνειακοί υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου στο λιμάνι του Πειραιά εντόπισαν πάνω από 119 κιλά κοκαΐνης.

Κοκαΐνη

astynomia.gr

Μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης: Ανακοίνωση της αστυνομίας

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, κατόρθωσαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο, εντός του λιμένα του Πειραιά και να το θέσουν σε επιτήρηση.

Ειδικότερα την 7-2-2023 διενεργήθηκε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, εντός του ψυκτικού μηχανισμού του εμπορευματοκιβωτίου,  -50- συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους -57- κιλών και -195- γραμμαρίων.

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών. 

Ποσότητα κοκαΐνης

astynomia.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ