Πέμπτη 05 Αυγούστου 2021

Περιφέρεια Αττικής: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Υμηττό, κλείνει το Πεδίο του Άρεως – αστυνομικά μπλόκα στις προσβάσεις από αύριο το πρωί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Περιφέρεια Αττικής: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Υμηττό, κλείνει το Πεδίο του Άρεως – αστυνομικά μπλόκα στις προσβάσεις από αύριο το πρωί

Απαγόρευση της πρόσβασης στον Υμηττό λόγω της πανδημίας του Covid 19, αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής ενώ σχεδιάζει περιοριστικά μέτρα και σε άλλους ανοικτούς χώρους όπως το Αττικό Άλσος έως και το Πεδίο του Άρεως.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη δρομολογηθεί το κλείσιμο του Πάρκου Τρίτση, ενώ πολλοί αιρετοί ανά την Ελλάδα λαμβάνουν αντίστοιχα μέτρα, μετά και από την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.

Στις προσβάσεις του Υμηττού θα τοποθετηθούν αστυνομικά μπλόκα από αύριο το πρωί. Λογικά, θα ληφθούν ανάλογα μέτρα και στις υπόλοιπες διόδους προς Υμηττό που υπάγονται στον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας. Εάν κριθεί απαραίτητο θα «σφραγισθούν» ανάλογα και οι δίοδοι προς Πεντέλη, Πάρνηθα και άλλους ορεινούς όγκους που περιστοιχίζουν την Αθήνα.

Το Αττικό Αλσος και το Πεδίο του Αρεως είναι οι ελεύθεροι χώροι που βρίσκονται πιο κοντά στον αστικό ιστό οπότε εκεί αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη πίεση προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός πολλών ανθρώπων.

Στο κέντρο της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη αποφασίσει το κλείσιμο των χώρων άθλησης και αναψυχής για τους οποίους είναι υπεύθυνος. Μοναδικός χώρος που είναι ελεγχόμενος και μένει ακόμη ανοικτός είναι εκείνος του Εθνικού Κήπου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ