Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Περιπολίες ακροδεξιών πολιτών γύρω από τη Μόρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Περιπολίες ακροδεξιών πολιτών γύρω από τη Μόρια

 

Επανήλθαν οι γνωστές πλέον ακροδεξιές περιπολίες έξω από το χωριό της Λέσβου, με αφορμή την ολοκληρωτική καταστροφή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια.

Η ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας που ανάγκασε μετανάστες και πρόσφυγες να τρέχουν αφενός για να σωθούν από τη φωτιά, αλλά και αναζητώντας ένα ασφαλές μέρος να στεγαστούν.

Το βράδυ της Τετάρτης, σε τουλάχιστον δύο σημεία άτομα είχαν συγκεντρωθεί με επιθετικές διαθέσεις. Αρχικά στην είσοδο του χωριού της Μόριας, περισσότεροι από 100 άνθρωποι, αφού κρέμασαν ένα πανό που έγραφε “Η Μόρια εάλω” πραγματοποιούσαν ελέγχους σε όσα αυτοκίνητα περνούσαν προς το χωριό. Στόχος τους ήταν να μην επιτραπεί η είσοδος σε όποιον σχετίζεται με το Προσφυγικό. Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προπηλάκισαν άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, αφού διαπίστωσαν πως ήταν εργαζόμενοι σε ΜΚΟ.

Συγκέντρωση περίπου 40 ατόμων υπήρχε και στην διασταύρωση που οδηγεί από τη Μόρια στο χωριό Παναγιούδα, δίπλα στο σημείο όπου είχαν φτάσει εκατοντάδες πρώην διαμένοντες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που καιγόταν. Εκεί βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες δεν επιτρέπουν την διέλευση στους αιτούντες άσυλο, ώστε να μην κατευθυνθούν προς την Μυτιλήνη.

Μάλιστα σήμερα το πρωί αρκετοί κάτοικοι βγήκαν στο δρόμο που οδηγεί προς τη Μόρια και για κάποια ώρα τον έκλεισαν με πέτρες και ξύλα θέλοντας να εμποδίσουν όσους κατευθύνονται προς το κατεστραμμένο ΚΥΤ.

Λίγο μετά τις 8 με την παρέμβαση της αστυνομίας και άλλων κατοίκων ο δρόμος τελικά άνοιξε.

Πηγή: news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ