Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022

Πέθανε η δικηγόρος Δάφνη Βαγιανού

Η γνωστή δικηγόρος και εξαιρετικά ευπρεπής άνθρωπος έχασε τη μάχη μετά πολύχρονο αγώνα. Υπήρξε εξαιρετική νομικός, με παρουσία σε πολλές δίκες της μεταπολίτευσης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέθανε η δικηγόρος Δάφνη Βαγιανού

Έφυγε από τη ζωή μετά από πολύχρονη μάχη η γνωστή δικηγόρος και ευπρεπής άνθρωπος Δάφνη Βαγιανού.

Γεννήθηκε στην Σάμο και τελείωσε την νομική σχολή Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Συνεργάστηκε με τον Σπύρο Φυτράκη και παραστάθηκε σε δίκες με τεράστιο ενδιαφέρον: Συνήγορος υπεράσπισης του Μοχάμεντ Ρασίντ Παλαιστίνιου εκζητουμένου από τις ΗΠΑ, στη δίκη για τη 17 Νοέμβρη ως συνήγορος της Αγγελικής Σωτηροπούλου, συνήγορος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα, δικηγόρος της Κωνσταντίνας Κούνεβα και πλείστες όσες δίκες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.

Τη διέκρινε η ευγένεια και η πραότητα, αλλά και η οξύτητα των νομικών επιχειρημάτων της.

Η δικηγόρος Αννυ Παπαρούσου έγραψε: “Χάσαμε σήμερα 17/5 την εξαίρετη συνάδελφο Δάφνη Βαγιανού. Ελαβε μέρος σε σπουδαίες πολιτικές δίκες, απο την θέση της υπεράσπισης. Το ηθος της, η αγωνιστικότητά της, η ποιότητα του λόγου της και η βαθιά της ευγένειά, ας μείνουν παρακαταθήκη σε όσους ειχαν την τιμή να την γνωρίσουν. Καλό ταξίδι σπουδαία Δάφνη Βαγιανού”. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ