Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε ο Δημήτρης Ψαριανός – Πέρασε στην “αθανασία” ως ο ερμηνευτής του “Μεγάλου Ερωτικού” του Μάνου Χατζιδάκι – BINTEO – ΦΩΤΟ

Ο άνθρωπος που έκανε τις νότες του "Μεγάλου Ερωτικού" να "μιλήσουν" σε εκατομμύρια καρδιές, "έφυγε" από τη ζωή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέθανε ο Δημήτρης Ψαριανός – Πέρασε στην “αθανασία” ως ο ερμηνευτής του “Μεγάλου Ερωτικού” του Μάνου Χατζιδάκι – BINTEO – ΦΩΤΟ

Λίγοι άνθρωποι περνούν από την ζωή και αφήνουν “το χνάρι τους” ανεξίτηλο για πάντα. Ένας από αυτούς ο Δημήτρης Ψαριανός που πέρασε για πάντα στην “αθανασία” σημαδεύοντας για πάντα το ελληνικό πεντάγραμμο με τη “βελούδινη”, σχεδόν “αέρινη” φωνή του.

 

 

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Ψαριανός

Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1948 στην Πρέβεζα. Σπούδασε τραγούδι και κιθάρα. Το 1972 ο Δημήτρης Ψαριανός ερμήνευσε τα τραγούδια του «Μεγάλου Ερωτικού» του Μάνου Χατζιδάκι μαζί με τη Φλέρη Νταντωνάκη.

 

 

Το 1980 ερμήνευσε τον κύκλο τραγουδιών «Τα ερωτικά» σε μουσική του Χρήστου Γκάρτζου και ποίηση Πάμπλο Νερούδα σε ελεύθερη απόδοση Λευτέρη Παπαδόπουλου.

 

 

Τα επόμενα χρόνια ο Δημήτρης Ψαριανός κυκλοφόρησε τον δίσκο «Τα τραγούδια που Αγαπώ», ενώ συμμετείχε και σε άλλες δισκογραφικές δουλειές γνωστών συνθετών και τραγουδοποιών, όπως ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Σάκης Τσιλίκης, κ.ά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ