Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Πέθανε ο Σταύρος Ψυχάρης – BINTEO

O εμβληματικός εκδότης και δημοσιογράφος απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών. Συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ).

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέθανε ο Σταύρος Ψυχάρης – BINTEO eurokinissi

“Έφυγε” από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 77 ετών ο Σταύρος Ψυχάρης. Άφατη θλίψη στον δημοσιογραφικό, ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας προκάλεσε η είδηση του θανάτου του εκδότη και δημοσιογράφου.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη, μετά το σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε εδώ και μια 15ετία.

Ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν εκδότης και διευθυντής του Βήματος και υπήρξε ουσιαστικά ο άνθρωπος που καθιέρωσε τις κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων.

Σταύρος Ψυχάρης

eurokinissi

Την είδηση έκανε γνωστή ο γιος του Ανδρέας αναρτώντας στο twitter φωτογραφία με ένα μανουάλι εκκλησίας

Σταύρος Ψυχάρης: Ποιος ήταν

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και θείος του ήταν ο Κώστας Λουλές, ηγετικό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ. Άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην αριστερή εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» (ενώ ήταν γραμμένος και στον Ελληνο-Σοβιετικό Σύνδεσμο) για να προσληφθεί κατά της διάρκεια της δικτατορίας ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας Έθνος. Από το 1972 εργαζόταν στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Τα Νέα.

Σταύρος Ψυχάρης

eurokinissi

Από το φθινόπωρο του 1983 ήταν διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα. Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου, που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο των εκδοτικών εταιρειών του ομίλου ΔΟΛ.

Ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκέχθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα. Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Σταύρος Ψυχάρης

eurokinissi

Από τον πρώτο του γάμο είχε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ από τον δεύτερο γάμο του με τη δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Χριστίνα Τσούτσουρα απέκτησε δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ