Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Πεθερά – νύφη σημειώσατε 1: Την έβρισε και κινδυνεύει να “φάει” ποινή προστίμου και φυλάκισης

Απαγόρευση να πλησιάσει την πεθερά της αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σε διαφορετική περίπτωση θα υποστεί κυρώσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πεθερά – νύφη σημειώσατε 1: Την έβρισε και κινδυνεύει να “φάει” ποινή προστίμου και φυλάκισης freepik

Η πεθερά, 81 ετών, προσέφυγε στα δικαστήρια επικαλούμενη με την αίτησή της την «ανάγκη αποτροπής επικείμενου κινδύνου επανάληψης των περιγραφόμενων σε αυτή προσβλητικών της προσωπικότητας της πράξεων εξύβρισης, στις οποίες κατ’ εξακολούθηση προβαίνει σε βάρος της η καθ’ ης», δηλαδή η νύφη της.

Πεθερά-νύφη σημειώσατε 1: Την έβρισε και κινδυνεύει να "φάει" φυλακή

Το Δικαστήριο δικαίωσε την πεθερά ορίζοντας πως σε περίπτωση που η νύφη της την πλησιάσει θα υποστεί κυρώσεις. Από τα έγγραφα που επικαλέστηκε η πεθερά,  πιθανολογήθηκαν κατά το Πρωτοδικείο τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά: «Η αιτούσα, ηλικίας σήμερα 81 ετών, είναι χήρα και μητέρα τριών ενήλικων υιών, ο ένας εκ των οποίων, ήτοι ο … το έτος 1991 τέλεσε γάμο με την καθ’ ης. Ωστόσο, το ανωτέρω ζεύγος βρίσκεται σε διάσταση από το καλοκαίρι του έτους 2019, οπότε ο εν λόγω υιός της αιτούσας, αφού αποχώρησε από την οικογενειακή του στέγη φιλοξενήθηκε προσωρινά στο ευρισκόμενο στα … Αττικής, επί της οδού … αριθ. … διαμέρισμα πολυκατοικίας, όπου αυτή (αιτούσα) διαμένει εδώ και σαράντα πέντε έτη». Πεθερά-νύφη σημειώσατε 1: Την έβρισε και κινδυνεύει να "φάει" φυλακή

Βρίζει και χτυπάει τα κουδούνια

Περαιτέρω, σύμφωνα με το Δικαστήριο «από τα ίδια ως άνω αποδεικτικά μέσα πιθανολογήθηκε ότι αν και από το Μάιο του έτους 2020 ο … έπαυσε να διαμένει στο ως άνω διαμέρισμα της μητέρας του, καθώς ανηύρε δική του οικία, η. καθ’ ης, ευρισκόμενη σε αδυναμία εντοπισμού της τελευταίας, έκτοτε έως και σήμερα προσέρχεται τακτικά και μάλιστα ακόμη και στη διάρκεια βραδινών ωρών κοινής ησυχίας στην κεντρική είσοδο της προαναφερόμενης πολυκατοικίας και φωνάζοντας με ιδιαίτερη ένταση εξυβρίζει την αιτούσα ενώπιον των γειτόνων της με τις φράσεις «πάρε τον τηλέφωνο να γυρίσει καργ…α» και «βρες τον π…στη τον γιο σου και φέρε τον πίσω παλιοπουτ…», «θέλω να τον δω τώρα, ξέρω πως είναι εκεί καργ…α», ενώ παράλληλα χτυπάει παρατεταμένα τα κουδούνια τόσο του διαμερίσματος της ίδιας όσο και των διαμερισμάτων των λοιπών ενοίκων, των οποίων διακόπτει τον ύπνο». Πεθερά-νύφη σημειώσατε 1: Την έβρισε και κινδυνεύει να "φάει" φυλακή

Προσβολή προσωπικότητας

Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο, «η ως άνω εξόχως προσβλητική της προσωπικότητας της αιτούσας (σ.σ. πεθεράς) συμπεριφορά της αντιδίκου της, η οποία λαμβανομένης υπόψη και της ηλικίας της προκαλεί σε αυτή ιδιαίτερη ανησυχία και αναστάτωση, δεν έπαψε να υφίσταται ακόμη και μετά την από  .. 9.2020 προσέλευση της πρώτης στο Α.Τ. Ακροπόλεως για την υποβολή σχετικών παραπόνων, οι αξιωματικοί του οποίου (τμήματος) προέβησαν προς τη δεύτερη, πλην όμως ανεπιτυχώς, στις δέουσες συστάσεις».

Πεθερά-νύφη σημειώσατε 1: Την έβρισε και κινδυνεύει να "φάει" φυλακή

Για τους λόγους αυτούς, το Δικαστήριο έκρινε πως προς αποτροπή επανάληψης της επίμαχης συμπεριφοράς της νύφης της «πρέπει η αίτηση να γίνει δεκτή και ως ουσιαστικά βάσιμη και να απαγορευθεί σε εκείνη (σ.σ. τη νύφη): ά) να απευθύνει το λόγο στην αιτούσα, καθώς και να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία (δια ζώσης, τηλεφωνική και ηλεκτρονική) μαζί της, β) να προσβάλλει στην τιμή και την υπόληψη της αιτούσας και γ) να προσεγγίζει την αιτούσα και την είσοδο της πολυκατοικίας όπου αυτή διαμένει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων».

Επιπροσθέτως, ορίζεται ότι «πρέπει να απειληθεί σε βάρος της καθ’ ης χρηματική ποινή, ύψους 500 ευρώ, καθώς και προσωπική κράτηση, διάρκειας 30 ημερών, για κάθε παράβαση της παρούσας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ