Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Πέτσας: Μεταφέρονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά – Ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέτσας: Μεταφέρονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά – Ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε ότι η πορεία μετάβασης στην κανονικότητα θα γίνει με σχέδιο το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε φάσεις που θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάϊο και Ιούνιο.

Αρχικά ανέφερε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι επιχειρήσεις υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες για την εξυπηρέτηση του κοινού. Στην συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και με απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε επόμενες φάσεις θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εστίασης πάντα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.

Ανοικτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους για το ποίμνιο.

Στην συνέχεια θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά 12μηνης διάρκειας και στην συνέχεια προς το τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου τα εποχικά τουριστικά καταλύματα όταν αποκατασταθούν και οι μεταφορές.

Για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς είπε ότι θα γίνει το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και ζήτησε κατανόηση από τα συνδικάτα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι φέτος είναι αλλιώς: Όπως το Πάσχα έτσι και η Πρωτομαγιά. Τόνισε μάλιστα ότι τα μέτρα θα τηρούνται στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου και ακόμα και συμβολικές συναθροίσεις της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο όσα με κόπο χτίσαμε όλο αυτό το διάστημα.

Είπε ακόμα ότι συνεχίζονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αυξάνονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας αλλά και η προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ